1. Lokal Osteoprogenitör Hücreler:Kemik dokusunun içinde osteoprogenitör hücreler adı verilen özelleşmiş hücreler bulunur. Bu hücreler esasen mevcut kemik dokusunun yüzeylerinin yakınında bulunan olgunlaşmamış kemik oluşturan hücrelerdir. Bir kırık meydana geldiğinde, hasarlı alan osteoprogenitör hücrelerin aktif hale gelmesini uyaran sinyaller salgılar. Osteoblastlara farklılaşırlar ve kırık boşluğunu doldurmak için yeni kemik matrisi üretmeye başlarlar.
2. Kemik İliği Stromal Hücreleri:Kemiklerin merkezi boşluğunu kaplayan kemik iliği, çok potansiyelli stromal hücrelerden oluşan bir popülasyon içerir. Bu stromal hücreler, osteoblastlar da dahil olmak üzere çeşitli hücre tiplerine farklılaşma yeteneğine sahiptir. Bir kırık meydana geldiğinde, yaralanma bölgesinde salınan belirli faktörler ve büyüme sinyalleri, stromal hücrelerin osteoblastlara farklılaşmasını teşvik eder.
Hem lokal osteoprogenitör hücrelerden hem de kemik iliği stromal hücrelerinden türetilen bu osteoblastlar, kırık iyileşme sürecinde kritik bir rol oynarlar; burada kırık kemik uçlarını köprülemek için yeni kemik dokusunu sentezleyip biriktirirler.