Trombosit sayısı çok düşük olduğunda kanın pıhtılaşma yeteneği bozulur. Bu, döllenmiş yumurtanın rahim zarına implantasyonu sırasında (plasentasyon olarak bilinen bir süreç) ve hamilelik boyunca aşırı kanamaya yol açabilir. Rahimdeki kanama ve kan pıhtıları fetüsün büyümesine ve gelişmesine engel olabilir ve potansiyel olarak düşükle sonuçlanabilir.
Trombositopeni ile ilişkili düşük yapma riski, durumun ciddiyetine bağlı olarak değişir. Hafif trombositopeni önemli bir risk oluşturmayabilir, ancak orta ila şiddetli trombositopeni düşük yapma olasılığını artırabilir. Ayrıca hamilelik sırasında gelişen veya kötüleşen trombositopeninin, hamilelik öncesinde var olan kronik trombositopeniye kıyasla hamilelik komplikasyonlarına neden olma ihtimalinin daha yüksek olduğu düşünülmektedir.
Trombosit sayınız düşükse ve hamileyseniz veya hamile kalmayı düşünüyorsanız, durumu yönetmek ve trombosit seviyenizi düzenli olarak izlemek için sağlık uzmanınızla yakın işbirliği içinde çalışmanız önemlidir. Trombosit sayınızı artırmak ve düşük yapma riskini en aza indirmek için tedavi önerilebilir. Bu, ilaçları, kan naklini veya gerektiğinde diğer müdahaleleri içerebilir.