|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Koşullar Tedaviler | iskelet Bozuklukları
Sağlığı ve Hastalıkları

Atrofi nedir?

Atrofi bir doku veya organın tükenmesi veya bozulmasıdır. Aşağıdakiler de dahil olmak üzere bir dizi faktörün bir sonucu olarak ortaya çıkabilir:

- Yaşlanma: İnsanlar yaşlandıkça vücutları doğal olarak kas kütlesini korumaya yardımcı olan hormonları daha az üretir. Bu, kasların yanı sıra deri ve kemikler gibi diğer dokuların atrofisine yol açabilir.

- Kullanmama: Bir kas veya organ düzenli olarak kullanılmadığında körelebilir. Bu, yaralanma, hastalık veya hareketsiz kalma gibi çeşitli nedenlerle ortaya çıkabilir.

- Yetersiz beslenme: Protein ve diğer besin maddelerinin eksik olduğu bir diyet, kasların ve diğer dokuların atrofisine yol açabilir.

- Belirli hastalıklar: Kanser, HIV/AIDS ve kas distrofisi gibi bazı hastalıklar kaslarda ve diğer dokularda atrofiye neden olabilir.

Atrofinin aşağıdakiler de dahil olmak üzere bir takım sonuçları olabilir:

- Zayıflık: Kasların atrofisi zayıflığa yol açarak günlük aktivitelerin yapılmasını zorlaştırabilir.

- Ağrı: Atrofi, özellikle etkilenen doku aşırı kullanıldığında ağrıya neden olabilir.

- Kontraksiyonlar: Kasların atrofisi, hareket etmeyi zorlaştırabilecek kasların kısalması anlamına gelen kontraktürlere yol açabilir.

- Bası yaraları: Derinin ve diğer yumuşak dokuların atrofisi onları bası yaralarına karşı daha duyarlı hale getirebilir.

Atrofi tedavisi altta yatan nedene bağlıdır. Atrofi yaşlanmaya veya kullanılmamaya bağlıysa, egzersiz ve fizik tedavi yoluyla sıklıkla tersine çevrilebilir. Eğer atrofi yetersiz beslenmeden kaynaklanıyorsa, protein ve diğer besinler açısından zengin bir diyet, durumun iyileşmesine yardımcı olabilir. Atrofi bir hastalıktan kaynaklanıyorsa hastalığın tedavisi atrofinin yavaşlatılmasına veya durdurulmasına yardımcı olabilir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır