1. Koltuk altı bölgesinde iyileşmemiş yaralar veya yanıklar :İyileşmemiş yara veya yanıkların varlığında koltuk altı sıcaklığının ölçülmesi ağrıya, rahatsızlığa ve potansiyel enfeksiyona neden olabilir.
2. Koltuk altının olmaması :Bir kişinin koltuk altı veya koltuk altı lenf düğümleri cerrahi olarak çıkarıldıysa koltuk altından sıcaklık ölçümü mümkün değildir.
3. Yakın zamanda yapılan göğüs veya göğüs ameliyatı :Göğüs veya göğüs ameliyatından sonra rahatsızlık, ağrı veya yara iyileşmesindeki gecikme nedeniyle koltuk altı bölgesinde sıcaklık ölçümü kontrendike olabilir.
4. Ciddi koltuk altı yara izi veya deformasyonu :Koltuk altı bölgesindeki geniş yara izi veya deformite, koltuk altı sıcaklık ölçümlerinin doğruluğunu ve güvenilirliğini etkileyebilir.
5. Koltuk altı bölgesinde deri enfeksiyonları veya döküntüler :Cilt enfeksiyonları veya döküntüler durumunda koltuk altı sıcaklığının ölçülmesi durumu kötüleştirebilir ve enfeksiyonun bulaşma riskini artırabilir.
6. Zayıflanmış bilişsel işlevler veya termometreyi tutamama :Bilişsel işlevi zayıf olan veya termometreyi güvenli bir şekilde kolunun altında tutamayan kişiler koltuk altından doğru sıcaklık okumaları alamayabilir.
7. İşbirliği yapmayan kişiler :Eğer kişi koltuk altı sıcaklık ölçümüne dirençliyse veya işbirliği yapmak istemiyorsa, alternatif bir yöntemin değerlendirilmesi daha iyi olabilir.
8. Belirli tıbbi durumlar :Bazı tıbbi durumlarda, durumla ilişkili spesifik komplikasyonlar nedeniyle koltuk altı sıcaklık ölçümü kontrendike olabilir. Rehberlik için bir sağlık uzmanına danışın.
Yukarıdaki kontrendikasyonlardan herhangi birinin mevcut olması durumunda, sağlık profesyonelleri mümkün olduğunda ağızdan veya rektal gibi alternatif bir ateş ölçüm yöntemi kullanmalıdır.