1. Düzensiz adet döngüleri :Adet döngüleriniz düzensizse yumurtlamanız tutarlı bir şekilde gerçekleşmeyebilir. Bu, ne zaman yumurtlayacağınızı tahmin etmeyi zorlaştırabilir ve sonuç olarak yumurtlama testinde LH artışını göremeyebilirsiniz.
2. Anovulatuar döngüler :Anovulatuar sikluslar yumurtlamanın gerçekleşmediği sikluslardır. Bu, hormonal dengesizlikler, stres veya tiroid sorunları gibi çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. Yumurtlamıyorsanız, yumurtlama testinde LH artışı görmezsiniz.
3. Luteal faz defekti :Luteal faz (yumurtlama ve menstrüasyon arasındaki süre) çok kısa olduğunda luteal faz defekti oluşur. Bu, döllenmiş yumurtanın rahme yerleşmesini zorlaştırabilir. Luteal faz defekti aynı zamanda LH artışının zamanlamasını da etkileyebilir.
4. Tıbbi durumlar :Polikistik over sendromu (PCOS) gibi bazı tıbbi durumlar yumurtlamayı ve LH artışını etkileyebilir. Doğurganlığınızı etkileyebilecek tıbbi bir durumunuz varsa doktora görünmeniz önemlidir.
5. Kullanıcı hatası :Yumurtlama testlerinin doğru sonuç alabilmesi için doğru kullanılması önemlidir. Test kitindeki talimatları dikkatlice takip ettiğinizden emin olun.
6. LH dalgalanması tespit edilemeyecek kadar kısa: Bazı durumlarda LH artışı yumurtlama testinde tespit edilemeyecek kadar kısa olabilir. Bu, erken yumurtlamanız durumunda veya yeterince hassas olmayan bir yumurtlama testi kullanmanız durumunda meydana gelebilir.
Bu hormona sahip olun :Yumurtlama testlerini üç ay kullandıktan sonra LH artışı göstermiyorsanız, altta yatan herhangi bir tıbbi durumu dışlamak için bir doktora görünmeniz önemlidir. Doktorunuz ayrıca yumurtlama olup olmadığınızı belirlemenize yardımcı olabilir ve gerekirse tedavi önerebilir.