* Çiçek hastalığı :Oldukça bulaşıcı bir viral hastalık olan çiçek hastalığı, tüm vücudu kaplayan bir döküntü ile karakterize edildi. Özellikle çocuklarda sıklıkla ölümcül oluyordu ve hayatta kalanlarda genellikle kalıcı yara izleri kalıyordu.
* Kızamık :Diğer bir yaygın viral hastalık olan kızamık, ateşe, öksürüğe, burun akıntısına ve kırmızı döküntüye neden oldu. Çoğunlukla pnömoni ve ensefalit gibi komplikasyonlar da eşlik ediyordu.
* Kızıl hastalığı :Streptococcus pyogenes bakterisinin neden olduğu bakteriyel bir enfeksiyon olan kızıl, döküntüye, ateşe, boğaz ağrısına ve kırmızı "çilek" diline neden oldu. Çocuklarda genellikle ölümcül oldu.
* Tifüs :Bitler tarafından yayılan bakteriyel bir enfeksiyon olan tifüs ateşe, titremeye, baş ağrısına ve kızarıklığa neden oldu. Özellikle savaş zamanı koşullarında genellikle ölümcül oldu.
* Dizanteri :Bağırsakların bakteriyel bir enfeksiyonu olan dizanteri şiddetli ishale, karın ağrısına ve dehidrasyona neden oldu. Özellikle çocuklarda sıklıkla ölümcül oldu.
* Cüzzam :Cilt lezyonlarına, sinir hasarına ve şekil bozukluklarına neden olan kronik bir bakteriyel enfeksiyon olan cüzzam. Genellikle sosyal damgalanma ve izolasyonla ilişkilendirildi.
* Tüberküloz :Akciğerlerdeki bakteriyel bir enfeksiyon olan tüberküloz, öksürüğe, ateşe, kilo kaybına ve yorgunluğa neden oldu. Özellikle tedavi edilmediği takdirde sıklıkla ölümcül oluyordu.