| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Koşullar Tedaviler | hastalık |

Sağlığı ve Hastalıkları

Bir elektrolit dengesizliği Etkileri

Elektrolitkan ve vücut sıvılarında , potasyum , sodyum, kalsiyum ve magnezyum gibi mineraller, bulunmaktadır. Onlar kalp ve kas dahil olmak üzere tüm vücut hücrelerinin , sağlığını etkileyebilir . Solunum , terleme ve böbrek fonksiyonu dahil olmak üzere çeşitli mekanizmalar tarafından dengede tutulur , elektrolit bozuklukları hafiften hayatı tehdit edici değişebilir . Kronik hastalıklar , bazı ilaçlar veya kemoterapi , kusma ve ishal , kanama dehidratasyon ve oksijen uzun süreli eksikliği elektrolit dengesizliğe yol açabilir . Tedavi ,neden çözme değiştirme ve mineraller ile mücadele ve sıvı alımı ayarlama oluşur. Potasyum

Yüksek potasyum , veya hiperkalemi , eklem ağrısı , bulanık idrar , nefes darlığı , halsizlik , düzensiz kalp atışı , mide bulantısı ve kusma gibi tezahür edebilir . Böbrek yetmezliği , motor kontrol kaybı ve ölüm meydana gelebilir . Böbrek hastalığı hyperkalemia.Diuretic ilaçlarınen sık nedeni potasyumkaybına neden olabilir . Düşük potasyum hipokalemi denir. Belirtileri kas güçsüzlüğü , yorgunluk , şişkinlik ve düzensiz kalp atışı içerebilir . Potasyum tükenmesi düzeltildiğinde , tam bir iyileşme olasıdır .
Sodyum

Çok fazla sodyum ( tuzana bileşeni ) hipernatremi denir. Susuzluktan farkında değildir Yaşlı kişilerin , sodyum dengesizlik için daha yüksek risk altındadır . Tedavi edilmeyen hipernatremi geri dönüşümsüz olabilen , beyin hasarı ve komaya yol açabilir . Hiponatremi , ya da çok az sodyum , sıvıların ile kısıtlanması yolu ile tedavi edilebilir. Düşük sodyum belirtileri bulantı ve kusma ilavesi ile , yüksek sodyum benzer olabilir. Kas krampları , halsizlik , sinirlilik , konfüzyon , anksiyete , düzensiz kalp atışı , anormal kan basıncı , düşük idrar çıkışı , ödem (şişlik ) , susuzluk , motor kontrol kaybı ve nöbetler bir sodyum dengesizliğine işaret .

Kalsiyum

Kalsiyum fazlalığı veya hiperkalsemi , bazı kanser tedavilerinin sık görülen bir yan etkidir . Vücutta çok fazla kalsiyum ekstremitelerde kas zayıflığı , uyuşukluk ve karıncalanma neden olur , iştah kaybı, zihinsel karışıklık , bulantı ve kusma kaybı ve tedavi edilmezse koma, konvülziyon ve ölüme yol açabilir . Düşük kalsiyum belirtileri kas seğirmesi , kol ve bacak krampları , uyuşmuş parmaklar ve ayak parmakları vardır , depresyon , sinirlilik , uyku hali , kafa karışıklığı ve düzensiz kalp atışı . D vitamini eksikliği , böbrek yetmezliği , ve bazı kanser tedavilerininetkileri düşük kalsiyum elektrolit dengesizliğine neden olabilir . Magnezyum antasitler ya da laksatifler , böbrek hastalığı
Magnezyum

aşırı kullanımı ve diyabet bir Hipermagneziemi durumunu , ya da çok fazla magnezyum neden olabilir . Solunum problemleri , oryantasyon bozukluğu , kas zayıflığı , yavaş kalp hızı ve düşük kan basıncı result.Hypomagnesemia iştah kaybı , titreme , baş dönmesi , zihinsel karışıklık ile karakterize çok az magnezyum , olduğu olabilir . Karaciğer, gebelik , preeklampsi , pankreatit siroz ve uzamış ishal olası nedenleri vardır . Bu hayatı tehdit eden bir durum derhal tedavi edilmelidir .

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com