Domuz gribi aşısının haram olduğunu savunan birkaç azınlık görüşü vardır. Ancak bu görüşler Müslümanların çoğunluğu tarafından geniş çapta kabul görmemektedir.
Kuzey Amerika İslam Tabipleri Birliği'nin (IMANA) domuz gribi aşısına ilişkin açıklaması şöyle:
"Kuzey Amerika İslam Tabipleri Birliği (IMANA), domuz gribi aşısına ilişkin mevcut bilgileri gözden geçirmiş ve Müslümanların aşı yaptırmasının caiz olduğu sonucuna varmıştır.
Aşı, İslam hukukunun yasakladığı hiçbir domuz ürünü veya bileşeni içermiyor. Aşı, domuz gribi virüsünün yayılmasını önlemeye yardımcı olabileceğinden halk sağlığı açısından da gereklidir.
IMANA, kendilerini ve toplumlarını bu ciddi hastalıktan korumak için tüm Müslümanları domuz gribi aşısı olmaya teşvik ediyor."
İşte Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) domuz gribi aşısına ilişkin açıklaması:
"Dünya Sağlık Örgütü (WHO), kendilerini ve başkalarını bu ciddi hastalıktan korumak için Müslümanlar da dahil olmak üzere tüm insanların domuz gribi aşısını yaptırmasını tavsiye ediyor.
Domuz gribi aşısı güvenli ve etkilidir. Domuz gribini ve hastaneye yatış ve ölüm dahil komplikasyonlarını önlemenin en iyi yoludur.
Aşı, İslam hukukunun yasakladığı hiçbir domuz ürünü veya bileşeni içermiyor. Domuz hücrelerinden değil, laboratuvarda yetiştirilen bir virüsten yapılıyor."