* Yaygınlık:Yaklaşık 1,25 milyon Amerikalıda T1D var, yani her 300 kişiden 1'inde.
* Başlangıç yaşı:T1D tipik olarak çocuklarda ve genç yetişkinlerde teşhis edilir ve en yüksek görülme sıklığı 10 ila 14 yaş arasındadır.
* Risk faktörleri:Genetik faktörlerin (ailede T1D öyküsü olması gibi), bazı otoimmün hastalıkların ve çevresel faktörlerin (viral enfeksiyonlar gibi) T1D gelişiminde rol oynadığı düşünülmektedir.
* Belirtileri:T1D semptomları arasında sık idrara çıkma, artan susuzluk, aşırı açlık, kilo kaybı, yorgunluk ve bulanık görme yer alır.
* Tedavi:T1D, insülin enjeksiyonu almayı veya kan şekeri seviyelerini düzenlemek için bir insülin pompası kullanmayı içeren insülin tedavisiyle tedavi edilir.
* Prognoz:Uygun yönetim ile T1D'li kişiler sağlıklı ve dolu hayatlar yaşayabilirler. Ancak bu durum kalp hastalığı, felç, böbrek yetmezliği, körlük ve sinir hasarı gibi komplikasyonlara yol açabilir.
Diyabet tip 2 (T2D)
* Yaygınlık:Yaklaşık 30,3 milyon Amerikalıda T2D var, yani her 10 kişiden 1'inde.
* Başlangıç yaşı:T2D tipik olarak 45 yaş üstü yetişkinlerde gelişir, ancak genç insanlarda daha yaygın hale gelmektedir.
* Risk faktörleri:T2D için risk faktörleri arasında obezite, ailede T2D öyküsü, belirli etnik kökenler, fiziksel hareketsizlik ve sağlıksız beslenme yer alır.
* Belirtiler:T2D semptomları hafif olabilir veya fark edilmeyebilir ve yorgunluk, artan susuzluk, sık idrara çıkma, artan açlık, bulanık görme ve yavaş iyileşen yaraları içerebilir.
* Tedavi:T2D yaşam tarzı değişiklikleri (kilo verme, sağlıklı beslenme ve egzersiz gibi), ağızdan alınan ilaçlar ve/veya insülin tedavisi ile tedavi edilir.
* Prognoz:Uygun yönetim ile T2D'li kişiler sağlıklı ve dolu hayatlar yaşayabilirler. Ancak bu durum kalp hastalığı, felç, böbrek yetmezliği, körlük ve sinir hasarı gibi komplikasyonlara yol açabilir.