- Yeterince uyumuyor olabilirsiniz. Yeterince uyumadığınızda vücudunuz daha fazla stres hormonu kortizol üretir ve bu da yoksunluk semptomlarını kötüleştirebilir. Gecelik 7-8 saat uykuyu hedefleyin.
- Çok fazla stres altında olabilirsiniz. Stres yoksunluk semptomlarını tetikleyebilir. Egzersiz, yoga veya meditasyon gibi stresi yönetmenin yollarını bulmaya çalışın.
- Yoksunluk belirtilerinizle etkileşime giren başka ilaçlar veya maddeler alıyor olabilirsiniz. Belirtilerinizi daha da kötüleştirmediklerinden emin olmak için aldığınız tüm ilaçlar ve takviyeler hakkında doktorunuzla konuşun.
- Yoksunluk belirtilerinize neden olan altta yatan bir tıbbi durumunuz olabilir. Şiddetli veya kalıcı yoksunluk belirtileri yaşıyorsanız, altta yatan herhangi bir tıbbi durumu dışlamak için doktorunuza görünün.
Yoksunluk belirtileriyle başa çıkmanıza yardımcı olabilecek bazı ek ipuçlarını burada bulabilirsiniz:
- Susuz kalmayın. Toksinlerin vücudunuzdan atılmasına ve dehidrasyonun azaltılmasına yardımcı olmak için bol miktarda su içirin.
- Sağlıklı bir diyet uygulayın. Sağlıklı bir diyet yemek, enerji seviyenizi ve genel sağlığınızı korumanıza yardımcı olur ve bu da yoksunluk belirtileriyle başa çıkmanıza yardımcı olabilir.
- Düzenli egzersiz yapın. Egzersiz, stresi azaltmanıza ve ruh halinizi iyileştirmenize yardımcı olabilir; bunların her ikisi de yoksunluk belirtileriyle başa çıkmanıza yardımcı olabilir.
- Bir terapistle konuşun. Yoksunluk belirtileriyle başa çıkmakta zorlanıyorsanız bir terapistle konuşmak, belirtilerinizi yönetmek için başa çıkma mekanizmaları ve stratejileri geliştirmenize yardımcı olabilir.