- Dehidrasyon :Yeterince sıvı içmediğinizde vücudunuz susuz kalır. Bu, yeterince su içmemek, aşırı terlemek veya ateşin çıkması gibi çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir.
- Diyabet :Diyabetli kişilerin kanında yüksek düzeyde şeker bulunur ve bu da dehidrasyona neden olabilir. Bunun nedeni vücudun idrar üreterek fazla şekerden kurtulmaya çalışmasıdır, bu da dehidrasyona neden olabilir.
- Böbrek hastalığı :Böbrekler kandaki atık maddeleri filtrelemekten ve idrar üretmekten sorumlu olduğundan, böbrek hastalığı dehidrasyona da yol açabilir. Böbrekler düzgün çalışmıyorsa atık ürünleri filtreleyemezler ve bu da dehidrasyona neden olabilir.
- Belirli ilaçlar :Diüretikler gibi bazı ilaçlar vücudun ürettiği idrar miktarını artırarak dehidrasyona neden olabilir.
- Tıbbi durumlar :Hipertiroidizm ve Addison hastalığı gibi bazı tıbbi durumlar da susuzluğa neden olabilir.
- Hamilelik :Vücutları fazladan kan ve amniyotik sıvı üretmek için çok çalıştığından hamile kadınlar sıklıkla susuzluk hissederler.
- Emzirme :Emziren kadınlar da vücutları süt ürettiğinden sıklıkla susuzluk hissederler.
- Egzersiz :Vücut soğumak için terlediğinden egzersiz dehidrasyona neden olabilir.
- Sıcak hava :Sıcak hava aynı zamanda vücut soğumak için terlediğinden dehidrasyona da neden olabilir.
Eğer susadıysanız, vücudunuzun sıvı dengesini sağlamak için bol miktarda sıvı içmeniz önemlidir. Su en iyi seçimdir ancak meyve suyu, sporcu içecekleri veya çorba gibi diğer sıvıları da içebilirsiniz.