2. Kan Damarları - Kan damarları vücudun her yerine kan taşıyan kanallardır. Üç tür kan damarı vardır:atardamarlar, toplardamarlar ve kılcal damarlar. Arterler oksijenli kanı kalpten uzaklaştırırken, toplardamarlar oksijensiz kanı kalbe geri taşır. Kılcal damarlar, kan ve dokular arasında oksijen ve karbondioksit değişiminin gerçekleştiği küçük damarlardır.
3. Akciğerler - Akciğerler göğüs boşluğunda yer alan iki süngerimsi organdır. Başlıca işlevleri kanla soluduğumuz hava arasındaki gaz alışverişini kolaylaştırmaktır. Oksijen kan tarafından akciğerlerden alınırken, karbondioksit kandan akciğerlere salınır.
4. Dalak - Dalak, karnın sol tarafında yer alan yumruk büyüklüğünde bir organdır. Eski veya hasar görmüş kırmızı kan hücrelerini filtrelemek, kırmızı kan hücrelerini depolamak ve bağışıklık sisteminde yer alan bir tür beyaz kan hücresi olan lenfositleri üretmek gibi birçok fonksiyona hizmet eder.
5. Karaciğer - Karaciğer, karnın sağ üst kısmında yer alan en büyük iç organdır. Zararlı maddelerin detoksifikasyonu, yağların sindirimine yardımcı olan safranın üretimi, glikozun depolanması ve kanın pıhtılaşması için gerekli olan proteinlerin sentezi gibi çeşitli önemli işlevleri vardır.
6. Böbrekler - Böbrekler, sırtın ortasına yakın bir yerde, göğüs kafesinin biraz altında yer alan, fasulye şeklinde iki organdır. Kandaki atık maddelerin ve fazla suyun filtrelenmesinde, elektrolit dengesinin düzenlenmesinde ve kan basıncının kontrol edilmesinde çok önemli bir rol oynarlar.