1. Stresi Azaltır :Stres bağışıklık sistemini baskılayabilir. Masaj terapisi, bağışıklık sistemini olumlu yönde etkileyen stres ve kaygı seviyelerinin azaltılmasına yardımcı olur.
2. Dolaşımını İyileştirir :Masaj, lenfatik sistem de dahil olmak üzere vücuttaki kan dolaşımını iyileştirmeye yardımcı olur. Bu artan dolaşım, bağışıklık hücrelerinin ve oksijenin dokulara ve organlara iletilmesine yardımcı olarak bağışıklık fonksiyonunu artırır.
3. Vagus Sinirini Uyarır :Masaj, bağışıklık tepkileri de dahil olmak üzere çeşitli vücut işlevlerinin düzenlenmesinde hayati bir rol oynayan vagus sinirini uyarır. Vagus sinirinin uyarılması bağışıklık sistemi aktivitesini olumlu yönde etkileyebilir.
4. Beyaz Kan Hücresi Sayısını Artırır :Masaj terapisinin, enfeksiyonlarla savaşmak için gerekli olan beyaz kan hücrelerinin sayısını geçici olarak artırdığı gösterilmiştir.
5. Uykuyu İyileştirir :Masaj, genel sağlık ve bağışıklık sisteminin işleyişi için çok önemli olan daha iyi uykuyu teşvik edebilir. İyi uyku vücudun bağışıklık savunmasında rol oynayan proteinler olan sitokinleri üretmesine yardımcı olur.
6. Kas Gerginliğini Azaltır :Kronik kas gerginliği bağışıklık sistemini tehlikeye atabilir. Masaj terapisi kas gerginliğini hafifletmeye yardımcı olarak vücudun rahatlamasına ve bağışıklık fonksiyonunun artmasına olanak tanır.
7. Lenfatik Drenajı Destekler :Masaj, lenf sıvısının vücutta hareket etmesine yardımcı olarak toksinlerin ve atık ürünlerin uzaklaştırılmasını teşvik eder. İyi işleyen bir lenfatik sistem, enfeksiyonlarla mücadelede bağışıklık sistemini destekler.
Masaj terapisinin bağışıklık fonksiyonunu destekleyebileceğini ancak tıbbi tedavinin veya aşıların yerini alamayacağını unutmamak önemlidir. Genel sağlığı ve refahı artırmak için tamamlayıcı bir terapi olarak kullanılmalıdır.