* Hastayı baş dönmesinin nedenleri ve semptomları konusunda eğitmek. Bu, hastanın durumunu anlamasına ve potansiyel tetikleyicileri tanımlamasına yardımcı olabilir.
* Nemlendirmeyi teşvik etmek. Dehidrasyon baş dönmesini daha da kötüleştirebilir, bu nedenle hastanın bol miktarda sıvı içmesi önemlidir.
* Hastayı ani hareketlerden kaçınmaya teşvik etmek. Ani hareketler baş dönmesini tetikleyebileceğinden hastanın yavaş ve dikkatli hareket etmesi önemlidir.
* Hastaya yürüme konusunda yardımcı olmak. Düşmeyi önlemek için hastanın yürüme veya yürüteç kullanma konusunda yardıma ihtiyacı olabilir.
* Hastanın ilaçlarının değerlendirilmesi. Bazı ilaçlar yan etki olarak baş dönmesine neden olabilir. Hasta, baş dönmesine neden olabilecek, aldığı ilaçlar hakkında doktoruyla konuşmalıdır.
* Gerekirse hastayı bir uzmana yönlendirin. Hastanın baş dönmesi şiddetliyse veya konservatif tedaviyle düzelmiyorsa kulak burun boğaz doktoru (kulak burun boğaz uzmanı) veya nörolog gibi bir uzmana sevk edilmesi gerekebilir.