Aşırı diyet ve kalori kısıtlaması: Anoreksiyalı kişiler sıklıkla kendilerine çok düşük günlük kalori limitleri koyarlar ve yiyecek alımlarını sıkı bir şekilde izlerler. Belirli yiyecekleri veya karbonhidrat veya yağ gibi besin gruplarını yemekten kaçınabilir, öğün atlayabilir veya uzun süre yemek yemeden kalabilirler.
Aşırı egzersiz: Anoreksiya olan kişiler genellikle günde birkaç saat boyunca aşırı egzersiz yapabilirler. Kendilerini yorgun veya hasta hissettiklerinde bile egzersiz yapma zorunluluğu hissedebilirler ve egzersizi kalori yakmanın veya yemeyi telafi etmenin bir yolu olarak kullanabilirler.
Gövde kontrolü: Anoreksiya hastası kişiler sıklıkla aynada vücutlarını kontrol eder, ciltlerini çimdikler veya günde birkaç kez tartılırlar. Vücutları hakkında çarpık bir görüşe sahip olabilirler ve zayıf oldukları halde kendilerini fazla kilolu görebilirler.
Sosyal geri çekilme: Anoreksiya hastası kişiler sosyal aktivitelerden uzaklaşabilir ve kendilerini arkadaşlarından ve ailelerinden izole edebilirler. Toplum içinde veya başkalarıyla birlikte yemek yemekten kaçınabilirler ve yeme alışkanlıkları konusunda sır saklayabilirler.
Ruh hali değişiklikleri: Anoreksiya olan kişiler sinirlilik, kaygı veya depresyon gibi ruh hali değişiklikleri yaşayabilir. Ayrıca konsantre olmakta veya karar vermekte zorluk yaşayabilirler.
Tıbbi sorunlar: Gıda alımının ciddi şekilde kısıtlanması, yetersiz beslenme, anemi, elektrolit dengesizlikleri, kalp sorunları, kemik kaybı ve üreme sorunları gibi çeşitli tıbbi sorunlara yol açabilir.