Öncelikle hastanın lokal anestezik maddeye gerçekten alerjisi olup olmadığının veya yanlışlıkla alerji olarak yorumladığı ağrı, şişlik gibi bir yan etki yaşayıp yaşamadığının açıklığa kavuşturulması önemlidir. Hastaya yaşadığı spesifik semptomları, bu semptomların ne zaman ortaya çıktığını ve başka ilaçlara benzer bir reaksiyon gösterip göstermediğini sorun.
2. Hastanın gerçekten lokal anesteziğe alerjisi varsa alerjisi olan spesifik maddeyi tanımlayın.
Lokal anesteziklerin pek çok farklı türü vardır, bu nedenle hastanın alerjisi olan spesifik anestezik maddenin belirlenmesi önemlidir. Bu, gelecekte aynı temsilciyi tekrar almamalarını sağlamaya yardımcı olacaktır. Yaygın lokal anestezikler arasında lidokain, bupivakain ve tetrakain bulunur.
3. Alerjiyi hastanın tıbbi kaydına kaydedin.
Hastanın lokal anestezik alerjisinin tıbbi kayıtlarında belgelenmesi önemlidir. Bu, gelecekte hastayı tedavi edecek tüm sağlık çalışanlarının alerjinin farkında olmasını ve uygun önlemleri alabilmesini sağlayacaktır.
4. Hastayla alternatif lokal anestezi seçeneklerini tartışın.
Hastanın belirli bir lokal anesteziğe alerjisi varsa başka seçenekler de mevcuttur. Sağlık hizmeti sağlayıcısı bu seçenekleri hastayla tartışabilir ve kendisi için güvenli olan bir alternatifi seçmesine yardımcı olabilir.
5. Hastaya alerjisi hakkında bilgi verin.
Hastaya alerjisi hakkında, nelerden kaçınması gerektiği ve herhangi bir semptomla karşılaştığında ne yapması gerektiği de dahil olmak üzere bilgi vermek önemlidir. Acil bir durumda kolayca tanınabilmesi için hastaya ayrıca alerji uyarı bileziği veya kolyesi taşıması tavsiye edilmelidir.