* Çocuğu ve bakıcılarını alerji konusunda eğitin. Bu, hangi gıdalardan kaçınılması gerektiğini, gıda etiketlerinin nasıl okunacağını ve alerjik reaksiyon durumunda ne yapılacağını içerir.
* Bir gıda alerjisi eylem planı oluşturun. Bu plan, alerjik reaksiyonun nasıl tanınacağı ve tedavi edileceğine ilişkin talimatların yanı sıra acil durum iletişim bilgilerini de içermelidir.
* Çocuğun okulunun ve diğer bakıcıların alerjinin farkında olduğundan emin olun. Buna öğretmenler, otobüs şoförleri ve bebek bakıcıları da dahildir.
* Alerjik reaksiyonu tedavi etmeye hazır olun. Epinefrini (EpiPen) her zaman elinizin altında bulundurun ve nasıl kullanılacağını bilin.
Diyabet
* Çocuğun kan şekerini düzenli olarak test edin. Bu, bir kan şekeri ölçüm cihazı kullanılarak evde yapılabilir.
* Çocuğa reçete edildiği şekilde insülin verin. İnsülin kan şekeri seviyelerinin düşürülmesine yardımcı olur.
* Çocuğu sağlıklı beslenmeye ve düzenli egzersiz yapmaya teşvik edin. Bu iki şey kan şekeri seviyelerini kontrol etmeye yardımcı olabilir.
* Çocuğa diyabeti öğretin. Bu, diyabetin ne olduğunu, nasıl yönetildiğini ve kendilerini hasta hissettiklerinde ne yapmaları gerektiğini içerir.
Çölyak Hastalığı
* Gluten içeren yiyeceklerden kaçının. Gluten buğday, çavdar ve arpada bulunan bir proteindir.
* Glutensiz olduklarından emin olmak için gıda etiketlerini dikkatlice okuyun. Doğal olarak glütensiz olan bazı gıdalar, glüten içeren gıdaları da işleyen bir tesiste işlenebilir.
* Çocuğu sağlıklı beslenmeye teşvik edin. Sağlıklı bir diyet yemek çölyak hastalığının semptomlarını azaltmaya yardımcı olabilir.
* Çocuğa çölyak hastalığını öğretin. Bu, çölyak hastalığının ne olduğunu, nasıl yönetildiğini ve kendilerini hasta hissederlerse ne yapmaları gerektiğini içerir.