1. Folikül kistleri:Yumurtalık kistlerinin en sık görülen türüdür. Yumurta içeren küçük bir kese olan folikülün yırtılmaması ve yumurtayı serbest bırakmaması durumunda ortaya çıkarlar. Folikül kistleri genellikle küçük ve zararsızdır ve sıklıkla kendi başlarına kaybolurlar.
2. Korpus luteum kistleri:Bu kistler, yumurtlama sonrasında yumurtalık üzerinde oluşan küçük bir bez olan korpus luteumun normalde olduğu gibi erimemesi sonucu oluşur. Corpus luteum kistleri genellikle küçük ve zararsızdır ve sıklıkla kendi başlarına kaybolurlar.
3. Dermoid kistler:Bu kistler deri, saç, diş gibi vücudun farklı yerlerindeki dokulardan oluşur. Dermoid kistler genellikle iyi huyludur ancak bazen kansere dönüşebilirler.
4. Kistadenomlar:Bunlar yumurtalık yüzeyinde büyüyen, kanserli olmayan tümörlerdir. Kistadenomlar sıvı, mukus veya her ikisi ile doldurulabilir.
5. Kistadenokarsinomlar:Yumurtalık yüzeyinde büyüyen kanserli tümörlerdir. Kistadenokarsinomlar vücudun diğer bölgelerine yayılabilir.
6. Brenner tümörleri:Bunlar yumurtalıkta büyüyen, nadir görülen, kanserli olmayan tümörlerdir. Brenner tümörleri genellikle küçüktür ve herhangi bir belirtiye neden olmaz.
7. Granüloza hücreli tümörler:Bunlar yumurtalıktaki folikülleri kaplayan hücrelerden büyüyen nadir, kanserli tümörlerdir. Granüloza hücreli tümörler vücudun diğer bölgelerine yayılabilir.
8. Sertoli-Leydig hücreli tümörler:Erkeklik hormonu olan testosteronu üreten hücrelerden gelişen nadir görülen kanserli tümörlerdir. Sertoli-Leydig hücreli tümörler kalın ses, yüz kılları ve sivilce gibi erkeksi belirtilere neden olabilir.
9. Tekoma-fibromlar:Bunlar, kadınlık hormonu olan östrojen üreten hücrelerden büyüyen, nadir görülen, kanserli olmayan tümörlerdir. Tekoma-fibromlar göğüs büyümesi ve adet düzensizlikleri gibi kadınlaştırıcı semptomlara neden olabilir.