|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | kanser | mide Kanseri
Sağlığı ve Hastalıkları

Özellikle yemek yedikten sonra mideniz her zaman acıyorsa ne anlama geliyor?

Kalıcı mide ağrısı yaşamak, özellikle yedikten sonra, uygun tanı ve tedavi gerektiren altta yatan bir tıbbi durumu gösterebilir.

İşte yedikten sonra midenizin zarar vermesinin bazı olası nedenleri:

1. Gıda intoleransları veya alerjileri:Süt ürünleri, gluten veya bazı meyveler gibi bazı gıdalar, bazı bireylerde bağışıklık tepkisine neden olabilir, bu da tüketimden sonra sindirim rahatsızlığına ve mide ağrısına yol açabilir.

2. Gastroözofageal reflü hastalığı (GERD):GERD, asidik meyve suları dahil olmak üzere mide içeriği özofagusa geri döndüğünde, tahrişe, mide ekşimesine ve mide ağrısına neden olduğunda ortaya çıkar.

3. Irritable bağırsak sendromu (IBS):IBS, kalın bağırsağı etkileyen, karın ağrısı, şişkinlik ve değişen bağırsak alışkanlıklarına yol açan kronik bir fonksiyonel bozukluktur.

4. ülserler:mide ülserleri veya duodenal ülserler (ince bağırsakta), özellikle yedikten sonra üst karında yanma veya kemiren ağrıya neden olabilir.

5. Enfeksiyonlar:Yemekten sonra mide ağrısı, gastroenterit ("mide gribi") veya gıda zehirlenmesi gibi bakteriyel veya viral enfeksiyonların bir işareti olabilir.

6. Pankreatit:Pankreatit olarak bilinen pankreasın iltihabı, yemeklerden sonra kötüleşen şiddetli üst karın ağrısına neden olabilir.

7. Safra kesesi hastalığı:safra taşı veya işlevsiz safra kesesi gibi durumlar, yağlı veya yüksek yağlı yiyecekler yedikten sonra genellikle sağ üst karın içinde hissedilen safra ağrısına neden olabilir.

8. Laktoz intoleransı:Süt ürünlerini tükettikten sonra mideniz ağrıyorsa, süt ve süt ürünlerinde bulunan süt şekerini (laktoz) düzgün bir şekilde sindirememe olan laktoz intoleransınız olabilir.

Yemekten sonra kalıcı mide ağrısı yaşıyorsanız bir doktora danışmak önemlidir. Doktorunuz, ağrının altında yatan nedenini belirlemek için fizik muayene yapabilir ve gerekirse kan çalışması, dışkı analizi veya görüntüleme çalışmaları gibi uygun testleri sipariş edebilir. Daha fazla değerlendirme ve yönetim için uygun tedavi sağlayabilir veya gastroenterolog gibi bir uzmana yönlendirebilirler. Kendi kendine teşhis ve tedavi riskli olabilir ve altta yatan sorunun zamanında yönetimini geciktirebilir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır