Ağız: Ağız GI kanalının ilk kısmıdır. Yiyeceklerin çiğnenmesiyle mekanik olarak parçalandığı ve tükürüğün karbonhidratları kimyasal olarak parçalamaya başladığı yer burasıdır.
Yemek borusu: Yemek borusu, ağzı mideye bağlayan dar, kaslı bir tüptür. Midenin asidik içeriğinden korunmasına yardımcı olan mukoza zarlarıyla kaplıdır.
Mide: Mide, gıdanın mekanik ve kimyasal olarak daha fazla parçalanmasına hizmet eden J şeklinde bir organdır. Mide, hidroklorik asit ve protein sindiren bir enzim olan pepsin içeren mide sıvılarını salgılar.
İnce Bağırsak: İnce bağırsak, besinlerin besinlerden emilmesinin çoğunun sorumlusu olan uzun, sarmal bir tüptür. İnce bağırsak, emilim için yüzey alanını artıran küçük parmak benzeri çıkıntılar olan villuslarla kaplıdır.
Kalın Bağırsak: Kalın bağırsak, gıdalardan su ve elektrolitlerin emilmesinden sorumlu olan daha kısa ve daha geniş bir tüptür. Kalın bağırsak aynı zamanda yiyecekleri parçalamaya ve vitamin üretmeye yardımcı olan faydalı bakterilere de ev sahipliği yapar.
GI yolu yaşam için gerekli olan önemli bir sistemdir. Vücudun ihtiyaç duyduğu besin maddelerini yiyeceklerden almasını ve sindirimin atık ürünlerini uzaklaştırmasını sağlar.