|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | kanser | mide Kanseri
Sağlığı ve Hastalıkları

Midenizde neden kaşıntı değil de kırmızı lekeler var?

Midede ortaya çıkan ve kaşıntılı olmayan kırmızı lekelerin birkaç olası nedeni olabilir. Midede kırmızı lekelerin yaygın nedenlerinden bazıları şunlardır:

1. Cilt Döküntüleri: Midedeki kırmızı lekeler deri döküntüsünün bir sonucu olabilir. Midede ortaya çıkabilecek yaygın deri döküntüleri şunları içerir:

- Egzama:Ciltte kırmızı, kaşıntılı ve iltihaplı lekelere neden olan kronik bir cilt rahatsızlığı. Egzama mide de dahil olmak üzere vücudun çeşitli yerlerinde ortaya çıkabilir.

- Sedef hastalığı:Ciltte kırmızı, pullu lekelerle karakterize kronik bir cilt rahatsızlığı. Sedef hastalığı mideyi de etkileyebilir.

- Kontakt dermatit:Bu, cilt bir alerjen veya tahriş edici maddeyle temas ettiğinde ortaya çıkar ve kızarıklığa, iltihaplanmaya ve bazen de kabarmaya neden olur.

- Folikülit:Ciltte kırmızı lekeler veya şişlikler şeklinde görülebilen kıl foliküllerinin iltihabı.

2. Akne Vulgaris: Akne, yüzü, göğsü ve sırtı etkileyebilen yaygın bir cilt rahatsızlığıdır ancak midede de ortaya çıkabilir. Akne, yağ bezleri tıkandığında sivilce oluşumuna yol açar.

3. Kiraz Anjiyomları: Kiraz anjiyomları, vücudun herhangi bir yerinde görülebilen, küçük kan damarlarının yaygın, kanserli olmayan büyümeleridir. Genellikle parlak kırmızı veya mor renktedirler ve boyutları toplu iğne başından birkaç milimetreye kadar değişebilir.

4. Doğum Lekeleri: Porto şarabı lekeleri gibi bazı doğum lekeleri midede kırmızı lekeler olarak görünebilir. Doğum lekeleri ciltteki kan damarlarının anormal gelişmesinden kaynaklanır.

5. Alerjik Reaksiyonlar: Bazı alerjik reaksiyonlar ciltte kırmızı lekeler şeklinde ortaya çıkabilir. Bu, gıdaya, ilaca veya belirli maddelere maruz kalmaya karşı alerjik bir tepki nedeniyle ortaya çıkabilir.

6. Viral Enfeksiyonlar: Kızamık ve kızamıkçık gibi bazı viral enfeksiyonlar ciltte kırmızı döküntülere neden olabilir. Bu döküntülere sıklıkla ateş, öksürük ve baş ağrısı gibi diğer semptomlar eşlik eder.

7. İlaç Reaksiyonları: Antibiyotikler ve antiinflamatuar ilaçlar gibi bazı ilaçlar, yan etki olarak ciltte kırmızı lekelere neden olabilir.

Midenizdeki kırmızı lekelere ateş, kaşıntı veya ağrı gibi başka semptomlar da eşlik ediyorsa doğru tanı ve tedavi için bir doktora başvurmanız gerektiğini unutmamak önemlidir. Ayrıca kırmızı lekeler uzun süre devam ediyorsa veya görünümleriyle ilgili endişeleriniz varsa bir sağlık uzmanından tıbbi yardım almanız önerilir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com