Ultraviyole ışık eşleşecek şekildebakterilerin DNA sarmalı üzerinde yanyana olan moleküller ( özdeş iki oluşan tek bir molekül oluşturan iki timin ( DNA'nın önemli bir parçası olan bir bileşik) neden olur , timin molekülleri ) .
Efekt
dimerleştirildiğindeDNA sarmalı üzerindeki tümtimin çiftler ile,DNA çoğaltmak olamaz. Bazen , ultraviyole sterilizasyon düpedüzbakterileri öldürmez , ancakbakterinin, hastalığa , çoğaltamaz yaymak veya neden mümkün olmayacaktır .
İstisna
Çünkü bakteriler çatlaklar yaşayan , çatlaklar ve gölgeler ultraviyole ışınlarından korumalı olabilir , ultraviyole sterilizasyon yalnızca diğer sterilizasyon teknikleri ile birlikte kullanılması gerekir. ultraviyole Işık
Türleri kullanılmış
bakterileri öldürmek için en iyi olan ultraviyole ışığın üç dalga boyları ( 185 nm , 254 nm ve 265 nm ) vardır . Bir dalga boyudalga salınımaynı fazdadalga iki tepe arasındaki , gidiyoryönünde ölçülenmesafedir .
Tarihçe
sonra 1900'lerin başında, ultraviyole sterilizasyon sterilizasyon tercih edilen bir yöntem olarak popülaritesi azaldı , ama bunun yan ürünleri diğer sterilizasyon yöntemleri üretebilir zehirli kimyasal oluşturmak değildir çünkü eski popülerlik bazı yeniden başlıyor .