|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Kamu Sağlığı Güvenliği | Gıda Güvenliği
Sağlığı ve Hastalıkları

Süt Pastörizasyon Ne Anlama Geliyor

? Pastörizasyonicadından önce , insanlar genellikle gıda bozulmaları ele . Sütaile yemekleri için bir beslenme ek oluşturdu ve veliler genellikle bebeklerde ve küçük çocuklarda inek sütü ile beslenen . Onlar içtiinek sütü zararlı mikroskobik organizmaların birçok çeşit taşınan çünkü çocuklar beklenmedik bir şekilde öldü . Bozulmadan bu gıda maddelerinintat ve besin kalitesi tutarken pastörizasyonşafak ile , insanların güvenli süt , yumurta , bira ve diğer yiyecek ve içecekleri tüketmek olabilir . Geçmiş
Louis Pasteur , insan sağlığını iyileştirmek için hayatını adamış bir Fransız kimyager oldu.

Louis Pasteur hastalık mücadelede hayatını geçirdi. İlk başta, o bozulmadan gıda önlenmesi çevirdi . O bakteriler gibiçıplak göz ile görmek mümkün organizmalar , insan yiyecek ve içecek yağma neden olduğunu keşfetti . Pasteur mikroorganizmalar sadece gıda bozulmaları neden olduğu bulundu , onlar da insan sağlığını tehlikeye sokmuştur.

Pasteur süt korunmasıfikrini düşünmeyeilk kişi değildi . Tarihsel kayıtlar 40 yıl Pasteur'ün fikrin önce , William Dewes beslemeden önce ısıtma bebeğin süt önerdi olduğunu göstermektedir . 1853 yılında , Gail Borden kalınlaşma ve şeker kullanarak süt koruyarak , ısıtma için bir patent aldı . Pasteur'ün keşfinden sonra , Soxhlet bebeğin sütüyeni tekniği uygulandı .
Önemi
sağımişlemi inek atıklardan bakterilersüt kirletmesine izin verir . Tedavi edilmeyen

süt ürünleri çoğalmaya bırakılırsa , insanlarda hastalığa neden olabilir ki , mikroorganizmaların çeşitli içerir. Çiğ süt ile taşınan patojenler gibi difteri , tüberküloz ve gıda zehirlenmesi gibi hastalıklara neden olabilir . Kirlilik inek dışkısütü kontaminesağım işlemi sırasında oluşur . Pastörizasyon zararlı organizmaları yok eder ve hızlı ekşi süt neden fermantasyon,sürecini geciktirir . Pastörizasyonişlemi yavaş büyüyen organizmaları tasfiye veya olumsuz koşullar sırasında bakteriler gibi organizmalar korur spor üretimi , ortadan kaldırmaz . Hatta pastörizasyon ile , pastörizasyon aşağıdaki güvensiz kullanma teknikleri ek kirlenmelere yol açabilir .
Süreci

Süt çiftçiler çeşitli koşullar altında süt pastörize edebilirsiniz . Taze süt tadı koruyarak 15 saniye boyunca 165 derece Fahrenheit için süt ısıtma aslındazararlı organizmaları öldürür . Diğer teknikler , tüm mikroorganizma daha yüksek sıcaklıklar için süt ısıtılarak kalıp sağlamak , ama lezzet uğrar . Ultra yüksek sıcaklıkta pastörizasyon herhangi bir lezzet değişiklikleri en aza indirerek tüm zararlı organizmaları yok etmek , bir uzlaşma sunuyor. Pastörizasyon sonrası ,süt küçük miktarlarda pastörize A benmari
F.
Ana Pastörizasyon Teknikleri kullanılabilir 40 dereceye kadar kendi iç sıcaklığını düşürmek için kapalı kaplarda buzdolabında gerekiyor evde süt .

Süt pastörize evde yapılabilir . Sürekli karıştırarak bir benmari kullanarak, 15 saniye boyunca 165 derece Fsüt ısıtmak . Daha sonra, yaklaşık 40 derece F. At için süt sıcaklığını düşürmek , su banyosuna buz ekleyerek F. 145 dereceye soğutmabenmari üst kısmını kaldırmak ve süt karıştırılarak soğuk suya oturmak Bu sıcaklık , size F veya daha düşük 40 derecekapalı kaplarda süt ve buzdolabına aktarabilirsiniz . Onlar .
Tat ve Beslenme Endişeler süt yanmış bir tadı oluşturmak için

Tüketiciler arıza pastörizasyon teknikleri düzgünsüt ısıtmak değilsiniz, çünkü ev pastörizasyon için mikrodalga kullanmak gerekir yüksek ısı uygulama süt tadı ve vitamin içeriği etkilemektedir. Oregon State Üniversitesi Gıda Bilimleri Bölümü ve Teknoloji sütözgün tadı korumak için düşük pastörizasyon sıcaklıkları ile birlikte yüksek basınç kullanır pastörizasyon bir tür keşfetti . Hattadaha düşük sıcaklıklar ,süreç hala patojenleri vefermantasyon işlemini başlatmak organizmaları öldürür . Geleneksel pastörizasyon , sütün yaklaşık iki hafta boyunca geçerli olduğunu ,yeni keşfedilen süreci ile , süt bir ay ve bir buçuk sürebilir

.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]