1. Geçici bir aralayıcı olarak: Bir dişinizi kaybettiyseniz ve yerine kalıcı bir diş yapılmasını bekliyorsanız, boşluğu doldurmak ve diğer dişlerinizin kaymasını önlemek için eski protezlerinizi kullanabilirsiniz.
2. Isırık bloğu olarak: Bruksizm (diş gıcırdatma) sorunu yaşıyorsanız eski protezlerinizi ısırma engeli olarak kullanarak dişlerinizin zarar görmesini önleyebilirsiniz.
3. Hizmet sahibi olarak: Diş teliniz varsa, yeni gülüşünüzü korumanıza yardımcı olması için eski protezlerinizi kullanabilirsiniz.
4. Protez tamir seti olarak: Takma dişlerinizden biri kırılırsa, parçaları onarmak için donör olarak kullanabilirsiniz.
5. Yeni bir takma diş yapmak için kalıp olarak: Takma dişleriniz tamamen yıpranmışsa, onları bir laboratuvara gönderebilirsiniz ve eritilip yeni bir takma diş seti oluşturmak üzere yeniden şekillendirilebilir.
6. Çocuklar için oyuncak olarak: Eski takma dişler çocukların oynayabileceği harika oyuncaklardır. Oyuncak bebeklerini veya aksiyon figürlerini giydirebilir, bunları bir kukla gösterisinde sahne malzemesi olarak kullanabilir veya ürkütücü bir canavar yaratabilirler.
7. Cadılar Bayramı süsü olarak: Eski takma dişler Cadılar Bayramı için ürkütücü bir süs olarak da kullanılabilir. Bir kostüme eklenebilir, perili bir evde kullanılabilir veya dekorasyon olarak bir şömine rafına yerleştirilebilirler.
8. Öğretme aracı olarak: Eski protezler diş hekimliği öğrencileri veya hijyenistler için bir öğretim aracı olarak kullanılabilir. Uygun protez bakımını, protez anatomisini veya protez onarım tekniklerini göstermek için kullanılabilirler.
9. Bir hayır kurumuna bağış yapın: Artık ihtiyacınız olmayan eski takma dişleriniz varsa, bunları ihtiyacı olan insanlara yardım eden bir hayır kurumuna bağışlayabilirsiniz. Pek çok diş kliniği ve kuruluşu, eski takma dişlerin bağışını kabul etmekte, daha sonra bunları yenileyerek takma diş almaya gücü yetmeyen kişilere vermektedir.