- Solunum yolu enfeksiyonları Bronşit, zatürre ve sinüzit dahil
- İdrar yolu enfeksiyonları
- Deri ve yumuşak doku enfeksiyonları
- Kulak enfeksiyonları
- Bel soğukluğu
- Lyme hastalığı
- Cerrahi enfeksiyonların önlenmesi
Vibrox farklı güçlerde (125mg, 250mg ve 500mg) mevcuttur ve genellikle günde iki ila üç kez ağızdan alınır. Spesifik doz ve sıklık, tedavi edilen enfeksiyonun tipine ve ciddiyetine bağlı olacaktır. Tedavi süresi de enfeksiyona bağlı olarak değişecektir ancak genellikle 5 ila 10 gün arasında değişir.
Vibrox tedavisinin dozu, sıklığı ve süresine ilişkin doktorun talimatlarına uymak önemlidir. Antibiyotiklerin eksik veya yanlış kullanımı antibiyotik direnci gelişme riskini artırabilir.
Diğer ilaçlar gibi Vibrox'un da yan etkileri olabilir, ancak bunlar herkeste görülmeyebilir. Bazı yaygın yan etkiler şunlardır:
- Bulantı
- İshal
- Kusma
- Baş ağrısı
- Döküntü veya kurdeşen
- Kaşıntı
- Vajinal kaşıntı veya tahriş
Nefes almada zorluk, yüz veya boğazda şişme veya şiddetli ishal gibi ciddi yan etkilerle karşılaşırsanız, ilacı almayı bırakıp derhal tıbbi yardım almanız önemlidir.
Vibrox'a başlamadan önce, özellikle sefalosporin antibiyotiklerine, penisilinlere veya diğer ilaçlara karşı herhangi bir alerjiniz varsa doktorunuzu bilgilendirmeniz çok önemlidir. Ayrıca karaciğer hastalığı, böbrek hastalığı veya nöbet geçmişi dahil olmak üzere sahip olduğunuz tıbbi durumları da açıklamalısınız.
Emzirme döneminde Vibrox'tan kaçınılmalıdır ve hamilelik sırasında kullanımı yalnızca potansiyel yararın potansiyel risklerden daha ağır basması durumunda düşünülmelidir.
Vibrox kapsülleriyle ilgili kişiselleştirilmiş tıbbi tavsiye için daima sağlık uzmanınıza danışın. Etkili tedaviyi sağlamak ve olası yan etkileri en aza indirmek için doğru kullanım ve izleme önemlidir.