Dişeti hastalığı , dişlerdeki plak oluşumu , fırçalama sonra 4 saat içinde başlar oluşturucu bir yapışkan malzeme ile başlar . Plak fırçalama ve diş ipi ile kaldırılmaz ise, sonunda tartar denilen sarımsı bir madde haline sertleşir . Tartar kronik dişeti tahriş olmasına neden olur . Dişeti hastalığınınerken evre kolayca kanar kabarık dişeti ile işaretlenir . Kötü nefes ek bir belirtidir . Bu durum diş eti iltihabı adı verilir ve tedavi edilmediği takdirde , daha fazla ağır periodontal hastalık yol açabilir. Periodontitis ,bağ dokusu ve bir kişinin dişleri destekleyen kemikleriilerleyici hastalığı zarar vetoksinler üretilir . Amerika Birleşik Devletleri Federal Gıda ve İlaç İdaresi bu yetişkinlerde diş kaybının en önemli nedeni çağırır .
Önemi
Periodontal hastalık darbelerle güçlü bir risk faktörü olarak tespit edilmiştir ve kalp krizi . Vücut sürekli inflamasyon tarafından vurguladı olur vehastalıklı diş etleri süreklikan dolaşımına toksik bakteri pompa . Bilim adamları ayrıca, bağlı olmak , bu bakterilerin bazıkoroner arterlerin (değil diş plağı ile ilişkilidir ) plağını ve kan pıhtıları katkıda farzet . PeriodontolojiAmerican Academy aynı zamanda kalp hastalığı olması muhtemeldir gibihastalığı olan kişiler neredeyse iki katı olduğunu belirtiyor.
Hususlar
dergisinde yayınlanan bir çalışma, 2004 yılında " inme " inmeriskiyüksek ,periodontal hastalıkdaha kötü bulundu . Şiddetli periodontitis olan kişilerhastalığı olmayan insanlara göre daha inme dört katrisk üzerindeki vardı.
Uzman Insight
Johns Hopkins Medicine gözlemler onların dişlerini ihmal insanlar olabilir böyle fakir diyetler , obezite ve tip II diyabet ve sigara , kardiyovasküler hastalık için tüm risk faktörleri genel olarak daha kötü sağlık alışkanlıkları var . Ancak , 1989 yılında " British Medical Journal " dergisinde yayınlanan bir makalede, periodontal hastalık bile hala kalp hastalığı ve inme için önemli bir gösterge olduğunu göstermiştir sigara , kilo , diyet ve diğer birçok faktöre .
Için düzeltirken önleme /Çözüm
Periodontal hastalık en az günde iki kez dişlerini fırçalama ve günde en az bir kez diş ipi ile önlenebilir . Dişler arasında ve diş eti sınırının altında , ulaşamadığı fırçalama yerlerde gıda parçacıkları ve plağı ortadan kaldırır, çünkü diş ipi esastır . En az yılda bir kez Diş hekimi tarafından yapılan profesyonel temizlik herhangi bir tartar birikimini kaldırır . Bu önlemler diş eti iltihabını ve daha ciddi diş eti hastalığı önlemek , vesüreç içinde kalp krizi ve felçriskini azaltmak .