Dişlerde kalsiyum eksikliğini gösterebilecek bir dizi belirti ve semptom vardır:
* Diş hassasiyeti:Diş minesi kalsiyum eksikliği nedeniyle zayıfladığında, dişler sıcak, soğuk veya tatlı yiyecek ve içeceklere karşı hassas hale gelebilir.
* Kireçli lekeler:Diş minesinden kalsiyum ve diğer minerallerin kaybedilmesi sonucu oluşan demineralizasyon sonucu dişlerde oluşan beyaz veya sarı lekelerdir.
* Çürükler:Emaye zayıfladığında, dişlerde delikler olan çürüklerin oluşma olasılığı daha yüksektir.
* Kırık dişler:Kalsiyum eksikliği nedeniyle zayıflayan dişlerin kırılma veya kırılma olasılığı daha yüksektir.
* Diş eti çekilmesi:Kalsiyum seviyeleri düşük olduğunda diş etleri çekilmeye başlayabilir ve diş kökleri açığa çıkabilir.
Dişlerin güçlü ve sağlıklı kalmasına yardımcı olmak için yaşam boyunca sağlıklı bir kalsiyum alımını sürdürmek önemlidir. Bu, süt, yoğurt, peynir ve yeşil yapraklı sebzeler gibi kalsiyum açısından zengin besinler açısından zengin bir diyet tüketilerek yapılabilir. Kalsiyum takviyesi, kalsiyum alımı düşük olan veya kalsiyum emilimini etkileyen belirli tıbbi rahatsızlıkları olan kişiler için de gerekli olabilir.
Dişlerinizde kalsiyum eksikliğinin belirti ve semptomlarından herhangi birini yaşıyorsanız teşhis ve tedavi planı almak için bir diş hekimine başvurmanız önemlidir.