- Kuru göz: Lazer katarakt ameliyatı, özellikle işlemden sonraki ilk birkaç hafta içinde gözlerin kurumasına neden olabilir. Bu genellikle geçicidir ve yapay gözyaşlarıyla tedavi edilebilir.
- Kornea şişmesi: Lazerle katarakt ameliyatı sonrasında gözün şeffaf ön kısmı olan kornea şişebilir. Bu da genellikle geçicidir ve kendi kendine düzelir.
- Retina dekolmanı: Bu, lazer katarakt ameliyatından sonra ortaya çıkabilecek ciddi bir komplikasyondur ancak çok nadirdir. Retina dekolmanı, gözün arkasındaki ışığa duyarlı doku olan retinanın altta yatan koroidden ayrılması sonucu ortaya çıkar. Retina dekolmanı belirtileri arasında uçuşmalar, ışık parlamaları ve bulanık görme yer alır.
- Enfeksiyon: Lazer katarakt ameliyatından sonra küçük bir enfeksiyon riski vardır ancak uygun steril teknikle bu durum en aza indirilebilir. Enfeksiyon belirtileri arasında kızarıklık, ağrı, şişlik ve gözde akıntı yer alır.
- Glokom: Lazer katarakt ameliyatı, göz içi basıncın çok yüksek olduğu bir durum olan glokom gelişme riskini artırabilir. Bu nispeten nadir bir komplikasyondur, ancak riskin farkında olmak önemlidir.