Bazı durumlarda ameliyatsız tedavi de uygun olabilir. Örneğin kalça kırığı stabilse (yani kemik parçaları önemli ölçüde yer değiştirmemiş veya yanlış hizalanmamışsa), bunu kapalı redüksiyon ve hareketsizleştirme ile tedavi etmek mümkün olabilir. Bu, kemik parçalarının yavaşça yerine yerleştirilmesini ve ardından iyileşirken kalçanın hareketsiz kalmasını sağlamak için alçı, destek veya traksiyon kullanılmasını içerir.
Diğer cerrahi olmayan tedavi seçenekleri arasında ağrı yönetimi, fizik tedavi ve iyileşmeyi hızlandırmak için ağırlık taşıma kısıtlamaları yer alabilir.
Bununla birlikte, kırık stabil değilse, birden fazla parça içeriyorsa veya kalça eklemine giden kan akışı bozuluyorsa, uygun iyileşmeyi sağlamak ve eklem fonksiyonunu yeniden sağlamak için ameliyat en iyi seçenek olabilir. Farklı cerrahi yaklaşımlar ve teknikler mevcuttur ve cerrahi seçim, spesifik kırık şekline ve bireyin durumuna bağlıdır.
Özel durumunuza göre en uygun tedavi planını belirlemek için kalça kırıklarının tedavisinde uzmanlaşmış ortopedist gibi bir sağlık uzmanına danışmanız önemlidir. Kırığınızı değerlendirecekler, genel sağlığınızı değerlendirecekler ve en iyi eylem planı hakkında bilinçli bir karar vermek için mevcut seçenekleri tartışacaklar.