Dünya Sağlık Örgütü'ne (WHO) göre hâlâ tedavisi mümkün olmayan birçok hastalık var:
Alzheimer hastalığı :Hafızayı, düşünmeyi ve davranışı etkileyen ilerleyici bir beyin bozukluğu.
Kanser :Anormal hücrelerin kontrolsüz büyümesi ve yayılmasıyla karakterize edilen bir grup hastalık.
HIV/AIDS :İnsan bağışıklık yetersizliği virüsünün (HIV) neden olduğu kronik, potansiyel olarak yaşamı tehdit eden bir durum.
Multipl skleroz (MS) :Merkezi sinir sistemini etkileyen kronik bir nörolojik durum.
Parkinson hastalığı :Hareketi ve koordinasyonu etkileyen ilerleyici bir nörolojik bozukluk.
Tip 1 diyabet :Vücudun insülin üretme yeteneğini etkileyen bir otoimmün hastalık.
Orak hücreli anemi :Kırmızı kan hücrelerinin şeklini ve işlevini etkileyen kalıtsal bir kan bozukluğu.
"Tedavi edilemez" teriminin mutlaka bu koşulların tedavi edilemeyeceği veya yönetilemeyeceği anlamına gelmediğine dikkat etmek önemlidir. Tedavisi olmasa da tedavi edilemeyen birçok hastalık, yaşam kalitesini ve yaşam beklentisini iyileştirmek için ilaçlar, terapiler, yaşam tarzı değişiklikleri ve destekleyici bakım yoluyla yönetilebilir veya kontrol edilebilir.
Devam eden bilimsel araştırmalar ve tıptaki ilerlemeler, tedavi edilemez olarak kabul edilen şeylerin sınırlarını sürekli olarak zorlamaktadır. Tıbbi gelişmeler ve yeni tedavi seçenekleri sürekli olarak ortaya çıkıyor ve bir zamanlar tedavi edilemez olduğu düşünülen durumlar gelecekte tedavi edilebilir, hatta tedavi edilebilir hale gelebilir. Bu nedenle, güncel tıbbi gelişmelerden haberdar olmak, takip etmek ve belirli hastalıklar ve bunların yönetimi konusunda doğru bilgi ve rehberlik için sağlık uzmanlarına danışmak önemlidir.