1. Onlara reçetesiz ağrı kesiciler verin: 10 yaş ve üzeri çocuklar genellikle ibuprofen (Advil, Motrin) veya asetaminofen (Tylenol) gibi reçetesiz satılan ağrı kesicileri alabilirler. İlaç etiketinde önerilen dozaj talimatlarını izleyin.
2. Dinlenmeyi teşvik edin: Çocuğunuzun serin bir odada rahatça dinlenmesine izin verin. Yeterince dinlenmek, vücutlarının ateşe neden olan enfeksiyon veya hastalıklarla savaşmasına yardımcı olabilir.
3. Bol miktarda sıvı sağlayın: Dehidrasyonu önlemek için çocuğunuzun bol miktarda sıvı içtiğinden emin olun. Onlara su, elektrolitli içecekler veya et suyu sunun. Dehidrasyonu daha da kötüleştirebilecekleri için onlara meyve suyu veya soda gibi şekerli içecekler vermekten kaçının.
4. Onları hafifçe giydirin: Çocuğunuzu aşırı giydirmekten kaçının çünkü bu, vücut sıcaklığının daha da yükselmesine neden olabilir. Onlara bol, hafif giysiler giydirin.
5. Soğuk banyo veya sünger banyosu: Çocuğunuzun ateşi düzelmezse, ona soğuk bir banyo veya sünger banyosu yapmayı deneyebilirsiniz. Bu, vücut sıcaklığının düşürülmesine yardımcı olabilir.
6. Durumlarını izleyin: Çocuğunuzun durumunu yakından takip edin. Dehidrasyon belirtileri (ağız kuruluğu, çökmüş gözler, idrara çıkmada azalma) ve şiddetli baş ağrısı, boyun tutulması veya döküntü gibi diğer semptomları arayın.
7. Gerekirse tıbbi yardım alın: Çocuğunuzun ateşi 24 saat sonra düzelmezse veya başka endişe verici semptomlar gelişirse tıbbi yardım almanız önemlidir. Çocuğunuzun sağlık uzmanıyla iletişime geçin veya onu en yakın acil bakım merkezine veya acil servise götürün.
Ek ipuçları:
* Çocuğunuzun 40°C'den (104°F) yüksek ateşi varsa derhal tıbbi yardım alın.
* Çocuğunuza aspirin vermekten kaçının çünkü bu, çocuklarda Reye sendromu adı verilen nadir fakat potansiyel olarak ölümcül bir duruma neden olabilir.
* Çocuğunuzun 3 günden fazla süren ateşi varsa veya tekrarlayan ateşi varsa çocuğunuzun doktoruyla görüşün.