- Kaçırılan dönem: Bu genellikle hamileliğin ilk ve en belirgin belirtisidir. Bununla birlikte, bazı kadınların adet dönemleri düzensiz olabilir veya başka nedenlerden dolayı adet dönemi kaçırılabilir; dolayısıyla adet gecikmesi her zaman güvenilir bir hamilelik belirtisi değildir.
- Meme değişiklikleri: Göğüsler hassaslaşabilir, şişebilir veya karıncalanabilir. Ayrıca meme uçları daha koyu veya daha dik hale gelebilir.
- Bulantı ve kusma (sabah bulantısı): Bu, hamileliğin yaygın bir belirtisidir, ancak tüm kadınları etkilemez. Sabah bulantısı genellikle gebelikten yaklaşık 4-6 hafta sonra başlar ve 8-12 hafta civarında zirveye ulaşır.
- Yorgunluk: Yorgun veya bitkin hissetmek hamileliğin yaygın bir belirtisidir. Bunun hamileliğin hormonal değişikliklerinin yanı sıra artan kan hacmi ve bebek taşımanın metabolik gereksinimlerinden kaynaklandığı düşünülmektedir.
- Kramplar ve şişkinlik: Rahim hamileliğin erken dönemlerinde büyümeye ve genişlemeye başlar, bu da kramplara ve şişkinliğe neden olabilir.
- Sık idrara çıkma: Progesteron hormonunun artan seviyeleri böbreklerin daha fazla idrar üretmesine neden olur ve bu da tuvalete daha sık gidilmesine yol açar.
- Kabızlık: Progesteron ayrıca sindirimi yavaşlatarak kabızlığa neden olabilir.
- Yemek isteği veya isteksizliği: Bazı kadınlar belirli yiyeceklere karşı istek duyabilir veya bir zamanlar hoşlandıkları yiyeceklerden tiksinti duyabilirler.
- Ruh hali değişiklikleri: Hamileliğin hormonal değişiklikleri ruh hali değişimlerine, sinirliliğe veya ağlamanın artmasına neden olabilir.
- Baş ağrısı: Baş ağrıları hamileliğin yaygın bir belirtisidir ve hormonal değişikliklerden veya artan kan hacminden kaynaklanabilir.
- Lekelenme veya hafif kanama: Bazı kadınlarda beklenen adet döneminde hafif kanama veya lekelenme görülebilir. Buna bazen yerleşme kanaması da denir ve döllenmiş yumurtanın rahim zarına yerleşmesiyle meydana geldiği düşünülür.