* Kabızlık: Kabızlık midenin hareket etmesine ve dolu hissetmesine neden olabilir. Buna sıklıkla dışkı çıkarmada zorluk, karın ağrısı ve şişkinlik gibi başka semptomlar da eşlik eder.
* Adet döngüsü: Adet döngüsü midenin hareket etmesine ve hassaslaşmasına neden olabilir. Buna sıklıkla kramplar, şişkinlik ve ruh hali değişimleri gibi diğer semptomlar eşlik eder.
* Yumurtlama: Yumurtlama midenin hareket etmesine ve hassaslaşmasına neden olabilir. Buna sıklıkla mittelschmerz (karnın bir tarafında ağrı), şişkinlik ve servikal mukus artışı gibi başka semptomlar da eşlik eder.
* İrritabl bağırsak sendromu (IBS): IBS, midenin hareket etmesine ve rahatsızlık hissetmesine neden olabilecek yaygın bir hastalıktır. Buna sıklıkla karın ağrısı, ishal ve kabızlık gibi başka semptomlar da eşlik eder.
* İnflamatuar bağırsak hastalığı (IBD): IBD, midenin hareket etmesine ve rahatsızlık hissetmesine neden olabilecek bir grup durumdur. Buna sıklıkla karın ağrısı, ishal ve kilo kaybı gibi başka semptomlar da eşlik eder.
* Çölyak hastalığı: Çölyak hastalığı midenin hareket etmesine ve rahatsızlık hissine neden olabilen bir durumdur. Buna sıklıkla karın ağrısı, ishal ve kilo kaybı gibi başka semptomlar da eşlik eder.
* Gastroparezi: Gastroparezi, midenin hareket etmesine ve rahatsızlık hissetmesine neden olabilecek bir durumdur. Buna sıklıkla karın ağrısı, mide bulantısı ve kusma gibi başka semptomlar da eşlik eder.
* Assit: Asit, midenin hareket etmesine ve rahatsız olmasına neden olabilecek bir durumdur. Buna sıklıkla karın ağrısı, şişlik ve kilo alma gibi başka semptomlar da eşlik eder.
* Tümörler: Tümörler midenin hareket etmesine ve rahatsızlık hissetmesine neden olabilir. Buna sıklıkla karın ağrısı, kilo kaybı ve yorgunluk gibi başka semptomlar da eşlik eder.