|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Aile Sağlığı | Sağlık Gebelik
Sağlığı ve Hastalıkları

Yaklaşık 6 aydır adet görmüyorsunuz ve 10'dan fazla hamilelik testi yaptırdınız hepsi negatif ne yapmalısınız?

6 ay boyunca regl döneminizi kaçırdıysanız ve 10'dan fazla gebelik testi yaptırdıysanız ve bunların hepsi negatif sonuç verdiyse, altta yatan diğer tıbbi durumları dışlamak için doktorunuza danışmanız önemlidir.

Regl döneminizi alamamanızın bazı olası nedenleri şunlardır:

1. Hamilelik :Birden fazla gebelik testi yaptırmış olsanız da bunların yanlış negatif olması mümkündür. Testin çok erken yapılması veya testin yanlış kullanılması gibi çeşitli nedenlerden dolayı yanlış negatiflikler ortaya çıkabilir. Hamileliğin hala erken aşamalarında olması durumunda yanlış negatif sonuç olasılığı daha yüksektir.

2. PCOS (polikistik over sendromu) :PKOS, uzun süreli adet gecikmeleri de dahil olmak üzere düzensiz adet dönemlerine neden olabilen hormonal bir hastalıktır. Genellikle sivilce, yüzde ve vücutta aşırı kıllanma (hirsutizm), kilo alımı ve insülin direnci gibi diğer semptomlarla karakterize edilir.

3. Hipotiroidizm :Tiroid bezinin az çalışması (hipotiroidizm) hormonal dengesizliklere neden olabilir ve normal adet döngüsünü bozarak adet gecikmesine neden olabilir. Hipotiroidizmin diğer semptomları arasında yorgunluk, kilo alma, kabızlık, kuru cilt ve üşüme hissi yer alır.

4. Erken menopoz :Erken menopoz, adetlerin 40 yaşından önce kesilmesidir. Doğal olarak meydana gelebileceği gibi kemoterapi, radyoterapi gibi tıbbi tedavilerden de kaynaklanabilir. Erken menopozun belirtileri arasında sıcak basması, gece terlemesi, vajinal kuruluk ve duygudurum değişiklikleri yer alır.

5. Stres :Yüksek düzeyde stres adet döngüsünü geçici olarak etkileyebilir ve adet gecikmesine neden olabilir. Stres adet dönemini düzenleyen hormonların hassas dengesini bozabilir.

6. Belirli ilaçlar :Doğum kontrol hapları, antidepresanlar ve antipsikotikler dahil bazı ilaçlar adet döngülerini etkileyebilir ve adet gecikmesine neden olabilir.

Doğru bir tanı için doktorunuzu görmeniz ve adet gecikmenizin nedenini belirlemeniz önemlidir. Doktorunuz altta yatan herhangi bir tıbbi durumu dışlamak ve uygun tedaviyi sağlamak için kan testleri, görüntüleme veya pelvik muayene gibi ileri testler önerebilir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır