1. Ani başlayan yüksek ateş: 38,3°C (101°F) veya daha yüksek ateş, menenjitin yaygın bir belirtisidir.
2. Şiddetli baş ağrısı: Ani ve şiddetli olan ve reçetesiz satılan ağrı kesicilerle geçmeyen baş ağrısı menenjit belirtisi olabilir.
3. Ense sertliği: Menenjit, beyni ve omuriliği kaplayan zarlar olan meninkslerin iltihaplanmasına neden olarak boyun tutulmasına neden olabilir.
4. Işığa duyarlılık (fotofobi): Menenjitli kişiler parlak ışığa maruz kaldıklarında rahatsızlık veya ağrı hissedebilirler.
5. Kafa karışıklığı veya yönelim bozukluğu: Menenjit beyin fonksiyonlarını etkileyerek kafa karışıklığına, deliryuma veya yönelim bozukluğuna yol açabilir.
6. Bulantı ve kusma: Bunlar menenjite eşlik edebilecek yaygın semptomlardır.
7. Döküntü: Bazı menenjit türleri, özellikle meningokok veya pnömokokun neden olduğu bakteriyel menenjit, kızarıklığa neden olabilir. Döküntü, basınç uygulandığında rengi solmayan (solmayan) küçük, kırmızı-mor lekeler şeklinde görünebilir.
8. Nöbetler: Menenjitli küçük çocuklarda nöbetler daha sık görülür.
9. Uykululuk veya uyuşukluk: Menenjitli kişiler aşırı yorgunluk ve uyanık kalmada zorluk yaşayabilirler.
10. İştah kaybı: Ani iştah kaybı veya yeme zorluğu menenjit belirtisi olabilir.
Menenjitli herkesin bu semptomların tamamını yaşamayacağını unutmamak önemlidir. Bazılarında sadece birkaç semptom olabilirken, bazılarında daha şiddetli semptomlar olabilir. Siz veya tanıdığınız biri bu belirtilerden herhangi birini yaşıyorsa derhal tıbbi yardım almanız önemlidir. Erken teşhis ve tedavi menenjitin iyileşme şansını artırabilir.