1. Konjenital Kalp Kusurları: Bunlar doğumdan önce ortaya çıkan kalbin yapısal anormallikleridir. Karmaşık veya ciddi kalp kusurlarıyla doğan çocukların kalp durması riski daha yüksektir.
2. Aritmiler: Bunlar, supraventriküler taşikardi (SVT), ventriküler fibrilasyon (VF) ve ventriküler taşikardi (VT) dahil olmak üzere anormal kalp ritimleridir. Aritmiler normal kan akışını bozabilir ve ani kalp durmasına neden olabilir.
3. Miyokardit: Bu, kalp kası iltihabı ile karakterize edilen bir durumdur. Genellikle viral enfeksiyonlardan kaynaklanır ve ani kalp durmasına neden olabilir.
4. Uzun QT Sendromu: Bu, elektrokardiyogramda (EKG) uzamış QT aralığı ile karakterize edilen kalıtsal bir kalp rahatsızlığıdır. Ölümcül ventriküler aritmilere neden olabilir.
5. Ani Bebek Ölümü Sendromu (SIDS): SIDS, bir yaşından küçük bir bebeğin ani, açıklanamayan ölümüdür. ABÖS'ün kesin nedeni tam olarak anlaşılamamıştır, ancak bazı teoriler bunun kardiyak aritmiler veya beynin nefes alma kontrolündeki kusurlarla ilişkili olabileceğini öne sürmektedir.
6. Anoksi: Bu, kalp de dahil olmak üzere vücut dokularına oksijen tedarikinin yetersiz olduğu bir durumdur. Anoksi boğulma, boğulma, boğulma veya nefes almayı veya kan dolaşımını tehlikeye atan diğer kazalar veya olaylar nedeniyle ortaya çıkabilir.
7. İlaçlar: Reçetesiz satılan bazı öksürük ve soğuk algınlığı ilaçları gibi bazı ilaçlar, çocuklarda kardiyak aritmilere neden olma riski taşıyabilir ve denetimsiz veya yanlış kullanıldığında kalp durmasına yol açabilir.
8. Elektrik çarpması: Kazara elektrik çarpması, kalbin elektriksel iletim sistemine müdahale ederek ani kalp durmasına yol açabilir.
Bebek ve çocukların ebeveynlerinin ve bakıcılarının bu potansiyel nedenlerin farkında olması ve kalp durması riskini azaltmak için gerekli güvenlik önlemlerini alması önemlidir. Bir sağlık uzmanıyla yapılan düzenli kontroller ve kalp rahatsızlığına ilişkin herhangi bir belirti veya semptomun izlenmesi de çok önemlidir.