Biyokimyainsan vücudu da dahil olmak üzere canlı sistemlerde , kimyasal özelliklerini inceler . Sağlık bilimleri için Biyokimyacılar katkıları hücresel veya alt hücresel seviyede genellikle. Örneğin, kanserinbüyümesini etkileyen proteinleri çalışma. Biochemistry virüsler, mikroorganizmalar ve insan dokusu çeşitli deneyler ve gözlem dahil olmak üzere çeşitli yöntemler kullanılarak laboratuvarda gerçekleştirilir. Biyokimyacılar polimeraz zincir reaksiyonu veya kromatografi gibi teknikleri kullanabilirsiniz .
Epidemiyoloji
Epidemiyolojisi toplumda hastalık ve sağlıkdağılımına bakar . Bir doktor insan vücudunda bir tümör bakar iken , örneğin, epidemiyolojisi kanserABD'de meydana kaç durumda bakar. Hastalık gözetimi , klinik çalışmalarda , kohort çalışmaları , kesit çalışmaları ve vaka -kontrol çalışmaları dahil olmak üzere epidemiyolojik verilerin toplanması için birçok farklı yöntem vardır .
Genetik
İnsan genetiği sağlıkta genlerin ve kalıtımrolü anlamayı amaçlamaktadır . Örneğin, bir genetikçi kanser riski nesilden nesile ve neden geçti alır olmadığını anlamak istiyor . Genetikçiler gibi deneysel yetiştirme , sitogenetik teknikleri , biyokimya , fizyoloji , immünoloji ve matematik gibi yöntemleri kullanabilirsiniz .
Farmakoloji
Farmakolojivücuda ilaçlarınçalışmadır . Bu sağlık bilimleri yaklaşım yeni ilaçlar arar ve mevcut ilaçlarınetkilerini test etmeye devam etmektedir . Ilaçlarınzararlı etkilerine bakarşube toksikoloji denir. Farmakolojimaddekimya bakarak , bir laboratuarda yer alabilir . Ayrıcailacı ve olmayan bir grup insan bunları karşılaştırarak bir grup insan izleyerek doğrudan gibi insanlar incelenmiştir .