Bir virüs, en son virüs ve hastalıklarla ilgili güncellenen bir web sitesi olan LiveScience.com'a göre herhangi bir hayvanı, böceği, bitkiyi ve hatta bakterileri enfekte edebilir. Bazı virüsler soğuk algınlığı gibi çok hafiftir, ancak daha hızlı yayılma eğilimindedir. Diğer hastalıklar, HIV veya ebola gibi, hemorajik ateşin ciddi bir şekli olan çok daha ciddidir. Virüsler canlı organizma olarak kabul edilmezler çünkü kendi başlarına çoğalamazlar ve teknik olarak parazit olarak sınıflandırılırlar. Virüsler, bir konakçı ile temasa geçinceye kadar zeminde hareketsiz kalabilir.
Vücuda Giriş
Virüsler vücuda birçok yolla erişebilir. Vektörler, virüs taşıyan organizmalar, genellikle sıtmayı ileten sivrisinekler gibi virüsleri bir tür ısırıktan geçirirler. Aksi takdirde, virüsler sıvı değişimi yoluyla solunabilir, yenilebilir veya elde edilebilir veya virüs açık bir yara ile temas edebilir. Bir anne ayrıca doğum süreci veya anne sütü ile yeni doğmuş bir çocuğa enfeksiyon verebilir.
Hücre Anatomisi
Harvard Tıp Fakültesine göre, bir hücre çift dış lipid zarından yapılır. Hücrenin içinde, hücrenin çekirdeğini korumaya yardımcı olan çok miktarda sitoplazma vardır. Çekirdek, hücreyi çoğaltmak için gereken tüm bilgileri içerir ve aynı zamanda hücreye enerji sağlar.
Adsorpsiyon ve Giriş
Ancak, virüs vücuda erişebilse de, yakın hücreye ve hücrenin lipid membranı üzerinde oturmak. Bir kez hücre zarı üzerine virüs, hücre duvarını açacak alıcılara veya anahtarlara sığmaya çalışacaktır. Oradan Discovery Health, virüsün kendi genetik materyalini hücrenin sitoplazmasına enjekte ettiğini ve virüsün gövdesini hücrenin dışında bıraktığını belirtir. Virüsler kendi DNA'larını veya RNA'larını kendilerini nasıl çoğaltacaklarına ilişkin kodlar içerir. çoğaltma ve enerji işlemi, kendi genetik malzemesini montaj hattına sokmak böylece hücrenin bir kopyasından ziyade virüsün daha fazla kopyası üretilir. İşlem tekrar tekrar tekrarlanacak ve tekrar tekrar sitoplazmaya giren viral materyalin binlerce kopyası üretilecektir.
Montaj
Hücrenin sitoplazması içinde viral parçalar tekrar birleşecek . Bu çoğaltma ve derleme işlemi, hücre artık tüm malzemeyi içeremez hale gelene kadar tekrar edecektir. Viral materyal hücrenin lipid duvarına doğru itilir ve hatta virüsü tekrar kaplamak için hücre duvarını bile kullanabilir.
Release
Hücre açıldığında salma gerçekleşir. Oradan da tüm yeni virüsler, enfekte olacak ve yakındaki diğer hücreleri yeni bir hücrede baştan başlatacak. Harvard Medical School'a göre, belirtiler hissedilmeden önce genellikle ilk virüsün milyonlarca kopyası vardır. Bu çoğaltma işlemi, vücudun kendi bağışıklık sistemi enfeksiyonu tanıyana ve virüsle savaşmak ve sistemden uzaklaştırmak için kendi asker dizisini serbest bırakana kadar devam edecektir.