|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Görünüm
Sağlığı ve Hastalıkları

Vitiligo &Leukoderma Arasındaki Fark Nedir?

Leukoderma (lökoderma), melanositlerin lokalizasyonu veya imhası ile işaretlenmiş cildin pigmentasyonudur. Beyaz lekeler cilt üzerinde sıkı sıkıya bağlıdır. RightHealth.com'a göre, vitiligo bir lökoderma şeklidir. Durum ilerleyen cilt rahatsızlığına, durumun başlangıcına bağlı olan herhangi bir bağlantılı hastalık olmadan meydana geldiğinde vitiligo denir. Mayoclinic.com, Depression-guide.com ve diğer web siteleri, leukoderma'yı tanımlamak için eş anlamlı olarak vitiligo terimini kullanmaktadır.

Durum

Leukoderma (vitiligo) cilt bozukluğu küçük alanlarda oluşan beyaz lekeler ile tanımlanır. ancak bir süre boyunca vücutta genişler. Bu durum tüm yaşları ve ırkları etkiler, ancak genel olarak ciltte 10 ve 30 yaşları arasında ortaya çıkmaya başlar ve daha koyu ten rengi olan insanlarda daha belirgindir. Deri rahatsızlığı bir hastalıktan ziyade sosyal bir sorundur, çünkü cildin cildi beyaza döndüren bireyin görünüşünü etkiler.

Belirtiler

Vitiligonun en belirgin semptomu, süt tozu üreten pigment kaybıdır. ciltte beyaz lekeler. Deformasyon pigmentasyon, eller, ayaklar, yüz, kollar ve dudaklar gibi vücudun güneşe maruz kalan bölgelerinde görülür. Ağzınızın içindeki mukozalar renklerini kaybedebilir. Gözünüzün iç tabakası (retina) rengini kaybedebilir veya değiştirebilir. Daha az yaygın olan bir işaret, saçın, saç derisinin, kirpiklerin, kaşların veya sakalın erken grileşmesi veya beyazlaşmasıdır.

Desenler

Derideki renk değişikliği odaklandığında, cilt üzerindeki lekeler vücudun bir veya birkaç bölgesi ile sınırlıdır. De-pigmentasyon vücudun bir tarafında meydana geldiğinde durum segmentaldir. Pigment kaybı simetrik olarak vücuda yayılırsa, renk değişimi derinin beyazlamasını genelleştirir.

Nedenleri

Medikal dünyası pigmentasyonun neden oluştuğunu bilmiyor. Genel olarak, epidermiste bulunan veya cildinizdeki koyu pigmenti (melanin) üreten hücreler ölmeye başlar veya artık beyaz lekelerin yavaşça görünmesine, genişlemesine ve vücuda yayılmasına neden olan melanin üretir. Lökodermanın neden oluştuğuna dair birkaç teori vardır: duruma bir bağışıklık sistemi bozukluğu, yüksek düzeyde stres, kronik mide rahatsızlıkları, bağırsak duvarlarındaki solucanlar veya parazitler, tifo, yanık yaralanmaları veya rahatsızlık neden olabilir. Teşhis

Bir doktor, cilt renginin soluk renkli görünüme sahip olup olmadığını belirlemek için bir ışık altında cilde bakarak vitiligo olduğunu teşhis edebilir. Doktorunuz, pigmentasyon kaybının diğer nedenlerini ekarte etmek için cilt biyopsisi yapabilen bir dermatolog olan bir uzman görmenizi önerebilir. Ayrıca, tiroid, hormon veya B12 vitamini seviyelerini kontrol etmek için bir kan testi yapılabilir. Otoimmünite lökoderma ile ilişkili olabilir ve üç sistematik hastalık vardır: zararlı areni, hipertiroidi ve cildin pigmentasyonuna katkıda bulunabilecek Addison hastalığı.

Tedaviler

Lökoderma (vitiligo) tedavisi Belli bir miktarda etkinlik ve kendi sınırlamaları vardır. Cilt durumunun tedavisi içsel ilaçlar, topikal kremler, radyasyon terapisi, foto-duyarlılık terapisi ve pigmentasyon tedavisini içerebilir. Hangi tedavi yönteminin sizin için en iyi olacağını belirlemek için bir doktora veya uzmana (dermatolog) danışın.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]