Yağlı cilt ve akne her yaşta sorunlu olabilir, ancak ergenlik döneminde daha fazla sorun olabilir. Sivilce semptomlarını hafifletebilecek çeşitli reçetesiz ve reçeteli ilaçlar olmasına rağmen, doğal solüsyonlar da kullanılabilir. Bu ev ilaçları arasında buğday tohumu ve keten tohumu bulunur. Ancak, sivilce tedavisinde etkinliği tartışmalıdır.
Akne Vulgaris
Akne, sivilce vulgaris olarak bilinen cilt durumu için kullanılan ortak addır. Dermatoloji Akademisi'ne göre, sivilce vulgaris salgınları ergenlik döneminde en yüksek düzeydedir, ancak bu hastalığa neden olabilecek birçok faktör vardır. Enflamatuvar olmayan lezyonlar, kıl foliküllerinin üst kanalında anormal keratinizasyon, hormonal dalgalanmalar, bakteri ve immün aşırı duyarlılığa bağlı olarak ortaya çıkar. Ortaya çıkan lezyonlar hafif ila şiddetli olabilir. Antibakteriyel ilaçlar ve diğer ilaç formları ile tedavi edilebilirler.
Keten Tohumu Yağı
Diğer bir doğal akne tedavisi, bitkilerde bulunan bir tür omega-3 yağ asidi olan alfa-linolenik asittir. Keten tohumu yağı zengin bir alfa-linolenik asit kaynağıdır. Maryland Tıp Merkezi Üniversitesi'ne göre, alfa-linolenik asit, akne iltihabının azaltılmasına yardımcı olabilecek anti-enflamatuar özelliklere sahiptir. Keten tohumu yağı ya da keten tohumu yağı içeren bir takviyenin alınmasıyla, aldığınız alfa-linolenik asit, özellikle iltihaplı sivilce ise akne salgını tedavisinde yararlı olabilir.
Wheat Germ
Buğday tohumu selenyumun iyi bir kaynağıdır, vücudunuzun bazı hücrelere zarar vermesini önleyen antioksidan enzimler adı verilen hücre proteinleri üretme gibi bazı işlevleri yerine getirmesine yardımcı olan bir eser mineraldir. Selenyum, çeşitli doğal reçetesiz sivilce ilaçlarında yaygın olarak kullanılmaktadır. İsveç tıbbı "Acta Derm Venereol" dergisinde yayınlanan bir 1984 çalışması selenyumun sivilce tedavisinde faydalı etkilere sahip olduğunu buldu. Diyetinize buğday tohumu eklenmesi, akne salgınının olumsuz etkilerini azaltmaya yaratabilecek selenyum alımınızı artırabilir.
Selenyum Hakkında Bir Uyarı
Selenyum büyük miktarlarda yutulur. Amerikan Dermatoloji Akademisi, çok fazla selenyum almanın, mide problemleri, döküntüler, pullu ve kaşıntılı cilt, bulantı ve baş dönmesi gibi bir dizi sağlık sorununa yol açabileceği konusunda uyarır. Ancak, bu uyarı öncelikle selenyum takviyeleri ile ilgilidir. Tehlikeli olabilecek selenyumları almak için çok miktarda buğday tohumu tüketmeniz gerekir. Bu belirtilerden herhangi birini yaşarsanız ve selenyum zehirlenmesinden muzdarip olabileceğinizi düşünüyorsanız, derhal bir doktora görünmeniz çok önemlidir.
, , ] ]