Dişlerin derinlemesine temizlenmesi, genellikle derinlemesine temizlik yapan dişler ve diş etleri için gerekli araçların bulunduğu bir dişçi ofisinde yapılır. Derin temizlik için bir başka terim olan ölçeklendirme, diş yüzeyindeki ve aynı zamanda her bir dişin etrafındaki ceplerdeki tartarı temizler. Diş eti hastalığı kötüleştikçe, her dişin etrafındaki cepler büyür ve derinleşir, bu da ceplerin daha fazla tartar ve plak içerebileceği anlamına gelir. Derinlemesine temizlik, uygun şekilde tedavi edilmezse diş kaybına neden olan diş eti hastalığının kontrolüne yardımcı olur. Evde dişlerinizi daha derinlemesine temizlemenin bir yolu var.
Ağzınıza uyan yumuşak kıllı bir fırça seçin. Doğru boyutta diş fırçasına sahip olmak diş temizliğini arttırır.
Tartar kontrolü, florürlü diş macunu fırçanın üzerine koyun. Amerikan Diş Hekimliği Birliği veya ADA tarafından onaylanmış diş macunu kullanın. ADA mührü paketin üzerindedir. Florür, diş minesini güçlendirir. Tartar kontrolü, dişlerdeki tartarın bir kısmının uzaklaştırılmasına yardımcı olur. Bu, plak ve tartarın dişlerden çıkarılmasının en iyi yoludur. Dişleri günde en az iki dakika iki kez fırçalayın.
Antiseptik bir gargara ile ağzınızı çalkalayın. Dental Fear Central web sitesini öneren, klorheksidinli birini seçin. Bu kimyasal, plak ve tartar yapan bakterileri öldürmeye yardımcı olur. Gargarayı yaklaşık 30 saniye çalkalayın, sonra tükürün.
Bir su sulama sistemi veya Water-Pik kullanın. Bu cihazlar, sakız çizgisi altındaki mikrop ve bakterileri yıkayarak derinlemesine temizlemeye yardımcı olur. Tahriş sistemi, küçük bir tankı ılık suyla doldurarak çalışır. İsterseniz suya antibakteriyel gargara ekleyebilirsiniz. Sulama sistemi, su akışını her dişin diş çizgisi etrafına yönlendiren küçük ve dar araçlarla gelir. Her hazneyi su haznesi boşalıncaya kadar yıkayınız.
İpucu
Kontrol için yılda bir veya iki kez diş hekimine bakınız. Diş eti hastalığınız olup olmadığını öğrenmenin en iyi yolu budur.
Gargara
Su sulama sistemi