Çocukların, gelişirken ilk diş setlerini büyütmeleri ve kaybetmeleri normaldir. Bu bebek dişlerinin normalde 20'si vardır, bir çocuk 2 veya 3 yaşındayken büyür ve tipik olarak 6 yaşındayken düşmeye başlar. Birçok işlem bebek dişi gelişim oranını etkileyebilirken, bunlar adil bir şekilde ortaya çıkmaya başlar. Medline Plus'a göre normal yaşlarda.
Bebek İncili Beyazlar
Bebek dişleri ayrıca süt dişleri veya birincil dişler olarak da bilinir. Bebeğiniz doğmadan önce gelişmeye başlarlar, ancak doğumdan en az 6 aya kadar gözle görülmeyeceklerdir. Çocuğunuzun yaşamında daha sonra da kalıcı dişlere sahip olacağı yerde büyürler ve bu daimi dişleri uygun konumlarında yönlendirmelerine yardımcı olurlar. Kalıcı dişler gelişirken çocuğunuz için kalıcı dişlerin tüm rollerini yerine getirirler.
Gelişlerini Yapma
İlk bebek dişleri 6 ay ile 1 yaş arasında görünür. 20 dişin tam seti tipik olarak 2 1/2 ila 3 yaş arasında bulunur. Çocuğunuzun üst ve alt çenesinde 10 diş olacaktır. Çocuğunuz yaklaşık 6 yaşındayken bebek dişleri düşmeye başlar ve bu da arkalarındaki kalıcı dişlerin görünmeye hazır olduğunu gösterir. Bu süreç çocuğun ergenlik yıllarına kadar devam edebilir ve tam daimi 32 diş seti 20'li yaşların ortasına gelinceye kadar büyümeyi bitiremeyebilir.
Ne Nedir?
Üç tür bebek dişi vardır. : kesici dişler veya ön dişler, köpekler ve azı dişleri. Medline Plus'a göre, önce dişler görünür, ardından köpekler ve sonra yaşamın ikinci yılında ortaya çıkmaya başlayan azı dişleri gelir. Çocuğunuz, dişlerini dişlerden azı dişlerine kadar bu genel sıraya göre dişlerini de kaybedecektir. Bununla birlikte, bu işlem daha az düzenlidir ve dişler düzenli bir şekilde görünmeksizin düşebilir.
Dikkat Edilecek Noktalar
Bebek dişleri kalıcı dişler için esasen yer tutucusu olduğu için, çocuğunuzun diş hekimi, yerleştirilmesinin, kalıcı dişler normal şekilde gelişmeyecektir. Bu durumda, çocuğunuzun ağzında tüm daimi dişler için yeterli alan yaratmasına yardımcı olacak alan koruyucuları önerebilir. Bilgelik dişleri de dahil olmak üzere bebek dişlerinden daha kalıcı dişler olduğu için, bebek dişleri kalıcı dişlerin tam olarak ne kadar iyi gelişeceğini tam olarak göstermeyebilir.
Bakım Bakımı
Bebek dişleri geçici olsa da, Çocuğunuzun dişlerine bakması ve bakımı için kritik öneme sahip olması. Bebek dişlerinin uygun sağlığı, altta yatan kalıcı dişlerin sağlığının iyileştirilmesine yardımcı olacak ve çocuğunuz geldiğinde daimi dişlerin nasıl bakım göreceğini öğretecektir. Bebek dişlerinin uygun bakımı için dişçiye düzenli ziyaretler önemlidir.
, , ] ]