|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Ruh Sağlığı | şizofreni
Sağlığı ve Hastalıkları

Şizofrenik Person Nedir

Bir şizofreni şizofreni muzdarip bir kişidir . Hezeyan ve halüsinasyonlar dağınık konuşma ve düşünce süreçleri katatonik davranış değişir şizofreni çeşitli belirtileri vardır . Bu tür davranışlarkişinin günlük yaşam engeller. Birisi şizofreni hastası olup olmayacağı tahmin edecek , belirli bir cinsiyet , yaş veya etnik köken yoktur; Ancakbozukluğu muzdarip insanlar arasında ortak özellikleri vardır . Uygun tedavi ile şizofreni olan birisi normal bir yaşam sürmek mümkün olabilir . Belirtileri

şizofreninin pozitif ve negatif belirtileri vardır . Normal işleyen bir abartıpozitif belirtilerin kanıtıdır . Normal işleyen bir kayıp negatif belirtiler kanıtıdır . Sanrılar, halüsinasyonlar , katatonik davranış , dağınık konuşma /düşünce ve düzensiz davranışlar pozitif belirtiler vardır . Amaca yönelik davranış eksikliği , duygusal ifade eksikliği ve etkili düşünce ve konuşmada azalma olumsuz davranışlardır .
Davranışlar

şizofrenibelirtileri ile belirgin olan kişinin davranışı . Kişi bu belirtileri dayalı tepki verebilir . Sanrılar ile ,kişi o takip veya eziyet ediliyor inanıyor ve şarkı sözleri , hatta jestler inanıyor , ona yöneliktir . Halüsinasyonlarbeş duyu içerebilir; Örneğin ,kişinin varolmayan sesler tepki verebilir. Şizofreni hastası bir kişi bile katatonik olabilir . Onun duruş veya vücut dili çok sert olabilir ve taşınan bir direnç olabilir . Duygu eksikliği de şizofreni kanıtıdır , bunun için başka bir süreli düz etkiler. Kişinin yüz ifadeleri eksikliği olabilir. Dr tarafından yapılan bir araştırmaya göre . Eronen Angermeyer ve Schulze Sosyal Psikiyatri ve Psikiyatri EpidemiyolojiKasım 1998 sayısında yayınlanan , şizofreni ile insanlar şiddet olması daha muhtemeldir .
Cinsiyet , Yaş , Kültür
<Özellikler br>

Genellikle , şizofreni orta - 30s içingeç gençler başlar . Erkeklerde ve kadınlarda farklı tezahür eder. Erkekler daha az duygu ve daha sosyal çekilme gösterirken kadınlar , daha sanrılar ve halüsinasyonlar var . Şizofreni muzdarip yakın akraba olanlarıngenel nüfusa oranla daha almanın bir 10 kat daha fazla şansı var. DSM - IV ( Amerikan Psikiyatri Derneği'nin Teşhis ve Mental Bozuklukların Tanısal ve İstatistiksel El Kitabı , 4. baskı ) , doktorlar üzerinde kültürel farklılıklardan dolayı Afrikalı Amerikalılar ve Asya Amerikalıların şizofreni tanısı dair kanıtlar vardır .
Göre tedavi

şizofreni tedavisinde çok sayıda ilaç vardır . Ilaçlar için sınıflandırma antipsikotik olan . Daha yaygın ilaçların biri Haldol olduğunu. Şizofreni tedavisi için onaylanmış ilaçtır ve hezeyanlar ve halüsinasyonlar tedavisi için özellikle etkilidir. Psikoterapi de uygulanabilir bir tedavi yöntemidir . Bireysel ve tüm aile tedavinin bir parçasıdır. Şizofrenikişinin davranış değiştirme yoluylabozukluğu yönetmek için öğretilir . Aynı zamanda, aile hasta için bir destek sistemi sunmak öğretilir. Hasta veailesi hem dehastalık hakkında eğitim verilmektedir . Başka bir tedavi elektrokonvülsif terapi ( EKT ) 'dir . ECT beyne elektrik akımı göndererek oluşur. Hasta nöbet veya nöbet benzeri reaksiyonlar karşılaşabilirsiniz . ECT tedavisi 2-4 haftalık bir süre boyunca haftada 2-3 kez meydana gelir. Ciddi durumlarda , hastanede gerekli olabilir . Şizofrenikişinin lisanslı uygulayıcılar 24 saat bakım altında. Bu tedaviler tek başına olabilir ya da bir arada birbirleri ile
kendi bozukluğu dışında insanlar şizofreni ile

İnsanlar vardır Uyarı .; Onlar onurlu ve dikkatle tedavi edilmelidir . Onlar acı ve normal , sakin bir yaşam sürmek arzusu olduğunu anlıyoruz . Şizofrenikişinin ilaçlar alıyorsa ,ilaçlar birbirleriyle nasıl tepkiyan etkilerinin farkında olmak ve . Davranış değişiklikleri takip onları tutmak için doktorlar ve bakıcılar ile yakın temas içinde kalmak . Bir arkadaş veya akraba şizofreni hastası olabilir eğer , saygın bir doktor doğru tanıyı alın .

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]