|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Ruh Sağlığı | anksiyete Bozuklukları
Sağlığı ve Hastalıkları

Akut AnksiyeteBelirtileri Nelerdir

? Akut anksiyetenüfusun yüzde 2'sinde görülür bir psikiyatrik durumdur . Kadınlar erkeklerin bu bozukluk muzdarip olarak iki kat fazladır . Bir panik atak ve ardından ani ve aşırı korku ile karakterize edilir. Bireyde davranış değişiklikleri genelliklepanik atak izleyin. Her durumda farklı olmasına rağmen, akut anksiyete teşhis ve çeşitli yollar ile tedavi edilebilir . Gerçekler

Akut anksiyete nedeniyle ani ve aşırı korku getirilir panik atakları ile karakterizedir . Bir panik atak sırasında bir kişi terli kontrol kaybı , aşırı titretme, hızlı nefes alma ya da hyperventilating , baş dönmesi , sıcak basması , bir yarış kalp ve göğüs ağrısı hisseder . Bazı insanlar bir kalp krizi gibi bir duygu olarak tarif . Panik atak genelliklebireyde davranış değişiklikleri ile takip edilmektedir . Depresyon, öfke , duygusal hissizlik , kabuslar ve flashback oluşabilir . Kişi de kolayca ürküyor olabilir . Akut anksiyete bozukluğu genellikle 24yaşından önce çocuklarda ve erişkinlerde görünür; Ancak herhangi bir yaş grubunda bu bozukluğu yaşayabilirsiniz . akut anksiyetekesin nedenleri bilinmemekle birlikte

Nedenleri , araştırmacılar bu durum genellikle acı çekenlere de coexists bulduk panik bozukluğu , alkolizm ya da depresyon . Akut anksiyete ile birçok kez bir kişi de bu tür sosyal fobi ya da ölüm korkusu gibi bir veya daha fazla fobiler vardır . Gıdalar , kötü beslenme , stres ve kimyasal dengesizlikler Alerjiler de akut anksiyete nedenleri olabilir. Travmatik bir veya korkutucu deneyimi acı olan bir kişi de akut anksiyete muzdarip olabilir . Bu tür kahve veya tütün gibi halüsinasyon uyarıcı ilaçları veya yutan uyarıcı kullanan kişiler de risk altındadır . O aileden bulunmuştur olarak Genetik de akut anksiyete bir rol oynar .
Semptomlar akut anksiyete bozukluğu

Belirtileri dört gruba yerleştirilir fiziksel , zihinsel, duygusal ve algısal . Seğirmesi , titreme , hızlı kalp atışı , hyperventilating , baş dönmesi , sinirlilik , kas gerginliği , sıcak basması , mide rahatsızlığı , titreme , soğuk terleme , huzursuzluk veya göğüs ağrısı , titreme : Fiziksel belirtileraşağıdakilerden en az dört veya daha fazla yaşıyor içerir . Sistemde norepinefrin miktarının çok fazla bir panik atak sonuçlanan nabız hızı ve solunum artar. Ruhsal belirtiler terör duyguları ve aşırı korku , kontrol kaybı , kendini ile kafa karıştırıcı iç veya dış diyalog , kafa karışıklığı ve paranoya içerir . Duygusal belirtiler, aşırı ağlama , öfke , depresyon , flashback ve kabus gibi davranış değişikliklerdir . Gibi zaman yavaşlatmak veya hızlandırmak , tünel görme ya da bir rüya gibi devlet sanki duygu .
Tanı

Doktorlar bir hastanın akut anksiyete ya da anksiyete başka bir form muzdarip olup olmadığını belirlemek için çeşitli testler vardır . Öncelikle böyle bir panik atak benzeri belirtilere sahip kalp sorunları ya da astım gibisemptomlarınkaynağı olabilecek herhangi bir fiziksel koşullar ekarte . Akut anksiyete teşhis ederken , panik atak , bir ettikten sonra bir panik atak ve panik atak tekrarlayan korkusu süre uzunluğuna sonra davranış değişiklikleri zamanı uzunluğunun miktar ve şiddeti gibi diğer semptomlar , göz önüne alınmaktadır. Bir teşhis yapıldıktan sonra bir tedavi planı yerine koymak olabilir .
Tedavi

Tedavisi psikoterapi ya da ilaç , ya da her ikisi oluşur . Diyet değişiklikleri aynı zamandahastanın kan şekeri çılgınca dalgalanma değil yani rafine şeker , beyaz un ve karbonhidrat oranı yüksek gıdalar kaçınarak olarak reçete edilebilir . Kimyasallar ruh stabilize etmek için egzersiz yardım sırasındavücutta salınan çünkü egzersiz ekleyerek akut anksiyete olanlar için faydalıdır . Hastalar kendi kendine yatıştırıcı stres zamanlarında öğrenmek için gevşeme teknikleri de yararlıdır . Doğru tedavi ile bir hasta başarıyla akut anksiyete kontrol etmek mümkündür .

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]