|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Koşullar Tedaviler | Vizyon Göz Bozuklukları
Sağlığı ve Hastalıkları

Hangi kimyasal geçici körlüğe neden olabilir?

Metil alkol (aynı zamanda metanol veya odun alkolü olarak da bilinir), büyük miktarlarda yutulması veya solunması halinde geçici körlüğe neden olabilen bir kimyasaldır. Hafif tatlı bir kokuya sahip, berrak, renksiz bir sıvıdır. Metanol, boyalar, vernikler, gomalaklar ve temizleme sıvıları dahil olmak üzere birçok üründe çözücü olarak kullanılır. Ayrıca bazı soba türlerinde ve kamp ekipmanlarında yakıt olarak da kullanılır.

Metanol zehirlenmesinin belirtileri mide bulantısı, kusma, karın ağrısı, baş ağrısı, baş dönmesi, kafa karışıklığı ve bulanık görme içerebilir. Ağır vakalarda metanol zehirlenmesi kalıcı körlüğe, komaya ve ölüme neden olabilir.

Metanol zehirlenmesinin tedavisi midenin yıkanmasını ve kişiye oksijen ve sıvı verilmesini içerir. Bazı durumlarda metanol zehirlenmesinin etkilerini önlemek veya tersine çevirmek için fomepizol adı verilen bir panzehir verilebilir.

Metanol zehirlenmesi acil tedavi gerektiren ciddi bir tıbbi durumdur. Kendinizin veya bir başkasının metanole maruz kaldığını düşünüyorsanız hemen 911'i arayın.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır