|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Koşullar Tedaviler | uçuk
Sağlığı ve Hastalıkları

Sizde uçuk varsa doğmamış bebeğiniz de uçuk alır mı?

Herpes, ciltte veya cinsel organlarda yaralara veya kabarcıklara neden olabilen yaygın bir viral enfeksiyondur. Herpes simpleks virüsünün (HSV) iki türü vardır:HSV-1 ve HSV-2. HSV-1 genellikle oral uçuklara veya uçuklara neden olan türdür, HSV-2 ise genellikle genital herpes'e neden olan türdür.

Bir anne hamilelik sırasında herpes simpleks virüsüne (HSV) yakalanırsa, enfeksiyonu doğmamış bebeğine geçirebilir. Buna konjenital herpes denir. Konjenital herpes, beyin hasarına, körlüğe ve yaşam boyu sürecek diğer sorunlara neden olabilecek ciddi bir durumdur.

Annenin hamilelik sırasında birincil HSV enfeksiyonu geçirmesi durumunda konjenital herpes riski en yüksektir. Birincil HSV enfeksiyonu, bir kişinin virüsle ilk kez enfekte olmasıdır. Annenin hamilelik sırasında tekrarlayan HSV enfeksiyonu geçirmesi durumunda konjenital herpes riski de daha yüksektir. Tekrarlayan HSV enfeksiyonu, bir kişiye daha önce virüs bulaştıktan sonra virüsün yeniden aktif hale gelmesidir.

Konjenital herpesin tedavisi yoktur ancak enfeksiyonun şiddetini azaltmaya yardımcı olabilecek tedaviler vardır. Hamileyseniz ve uçuğunuz varsa, tedavi alabilmeniz ve enfeksiyonun bebeğinize geçme riskini azaltabilmeniz için hemen doktorunuza görünmeniz önemlidir.

Konjenital herpesin önlenmesine yardımcı olacak bazı ipuçları:

* Hamile kalmadan önce HSV için test yaptırın.

* Uçuğunuz varsa salgınlar sırasında seks yapmaktan kaçının.

* Uçuğunuz varsa, enfeksiyonun bebeğinize geçme riskini azaltmak için hamilelik sırasında antiviral ilaç kullanın.

* Uçuğunuz varsa ve hamileyseniz, bebeğinizin doğum sırasında enfeksiyon kapmasını önlemenin yolları hakkında doktorunuzla konuşun.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır