1. Hipotiroidizm: İyi kontrol edilen hipotiroidizmi olan kişiler (tiroid hormonu replasman tedavisi gören ve normal tiroid hormon düzeylerini koruyanlar) genellikle kan bağışlamaya uygundur.
2. Hipertiroidizm: Tedavi edilmemiş veya yetersiz tedavi edilmiş hipertiroidizmi olan kişiler, durumları stabilize edilip kontrol altına alınana kadar kan bağışına uygun olmayabilir.
3. Otoimmün Tiroidit (Hashimoto veya Graves): Tiroidit iyi yönetiliyorsa ve kişi ilaç tedavisi konusunda stabilse, kan bağışına uygun olduğu düşünülebilir.
4. En Son Radyoaktif İyot Tedavisi: Yakın zamanda tiroid rahatsızlıkları nedeniyle radyoaktif iyot tedavisi gören kişiler, sistemlerinde radyoaktif iyot bulunması nedeniyle kan bağışında geçici kısıtlamalara sahip olabilir.
5. Tiroid Kanseri: Uygunluk kriterleri tiroid kanserinin türüne, alınan tedaviye ve bireyin genel sağlık durumuna bağlı olarak değişebilir.
6. Genel Sağlık: Kan bağışı merkezleri genellikle yaş, kilo, yakın zamanda seyahat geçmişi ve belirli tıbbi durumlar gibi genel sağlıkla ilgili ek uygunluk kriterlerine sahiptir.
Tiroid rahatsızlıkları veya hastalıkları olan kişilerin uygunluklarını ve geçerli olabilecek özel gereklilikleri veya kısıtlamaları belirlemek için kan bağışı merkezine veya sağlık uzmanlarına danışmaları önemlidir. Hem bağışçıların hem de kan alıcılarının güvenliği birinci önceliktir ve kan toplama kuruluşları, bağışlanan kanın kalitesini ve güvenliğini sağlamak için katı kurallara uymaktadır.