1. Burun boşluğu: Burun boşluğu, solunum sisteminin havanın geçtiği ilk kısmıdır. Burnun üst kısmında bulunur ve mukoza ile kaplıdır. Burun boşluğu havadaki toz, polen ve diğer parçacıkların filtrelenmesine yardımcı olur.
2. Farinks: Farenks, burun boşluğunu gırtlağa bağlayan kaslı bir tüptür. Aynı zamanda boğaz olarak da adlandırılır. Farinks havanın ve yiyeceğin vücuda taşınmasına yardımcı olur.
3. Gırtlak: Larinks, ses tellerini içeren kıkırdak bir yapıdır. Aynı zamanda ses kutusu olarak da adlandırılır. Larinks sesin üretilmesine yardımcı olur.
4. Soluk borusu: Trakea, gırtlağı akciğerlere bağlayan uzun ve ince bir tüptür. Aynı zamanda nefes borusu olarak da adlandırılır. Trakea, havanın akciğerlere girip çıkmasına yardımcı olur.
5. Bronşlar: Bronşlar, trakeanın akciğerlere giren iki büyük dalıdır. Bronşlar mukoza ile kaplıdır ve havanın akciğerlere girip çıkmasına yardımcı olur.
6. Bronşiyoller: Bronşçuklar, bronşların alveollere giden daha küçük dallarıdır. Bronşçuklar mukoza ile kaplıdır ve havanın akciğerlere girip çıkmasına yardımcı olur.
7. Alveoller: Alveoller akciğerlerde gaz değişiminin gerçekleştiği küçük hava keseleridir. Alveoller küçük kan damarları olan kılcal damarlarla kaplıdır. Havadaki oksijen kılcal damarlara yayılır ve karbondioksit kılcal damarlardan havaya yayılır.