Torasentez öncelikle sorunu teşhis etmek için bir yöntem olarak kullanılmaktadır . Prosedürde, küçük bir iğne akciğerleri çevreleyen sıvı dolu plevral alanına sokulur. Sıvının küçük bir miktarı, test için alanından çekilmektedir. Her zaman bu alanda mevcut sıvı küçük bir miktarda olması için normaldir. Sıvı aşırı bulutlu ise , bu tür mezotelyoma gibi , bir sorun delalet olabilir . Sıvı tamamen açık ise, diğer tıbbi sorunları gösterebilir .
Tedavi
bir doktor aakciğerleri çevreleyen sıvı bir artış miktarı ile ilgili bir sorun bulduğunda hasta ,torasentez bir tedavi seçeneği haline gelir . Küçük bir iğne , bir tanı testi için olduğu gibi ,plevral boşluğa sokulur . Ancak, bunun yerine test için sıvı bir miktar geri çekilmesi , sıvı daha büyük bir miktarda sıvı normal seviyeye boşluğa sıvı azaltmak için çıkarılır. Bu prosedür , ancak, art arda yapılması gerekiyordu değildir .
Plörodez
torasentez yapıldıktan sonra ,akciğerler normale dönmelidir . Ancak,hasta vebatıbbi duruma bağlı olarak ,plevra boşluğu art arda çok fazla sıvı ile dolabilir . Bu durumda, bir plörodez gerçekleştirilir. Bu prosedür için, ilk olarak torasentezler fazla sıvıyı çıkarmak için gerçekleştirilir. Sıvı çıkarıldıktan sonra ,doktor sonraplevral boşluğa bir ilaç enjekte eder. Bu ilaç da şişer ve birbirine yapışıyor , sıvı birikmesi riskini ortadan kaldırarak neden ,bölgeyi rahatsız .
Prosedür Farklar
her işlem için gerekliaraçları da değişir . Torasentezsıvı boşaltılması için kullanılan bir şırınga ya da vakum şişeye bağlı bir iğne ve kateter , gerektirir. Plörodezisin göğüs tüpü veya kateter yoluyla yapılır . Her işlem içinanestezi de farklıdır . Örneğin, bir torasentezler sokma sitesi uyuşturmak için sadece lokal anestezi gerektirir. Bir cerrah tarafından yapıldığında bir göğüs hastalıkları uzmanı veya genel anestezi ile yapıldığında bir Plörodezisin ,diğer taraftan, bir lokal anestezi ile bilinçli sedasyon ya gerektirir .