1. Karbonhidratlar:Sindirilen karbonhidratlar, başta glikoz olmak üzere basit şekerlere parçalanır ve ince bağırsağın duvarları yoluyla kan dolaşımına emilir. Glikoz daha sonra anında enerji kaynağı olarak kullanılmak üzere vücuttaki hücrelere taşınır veya daha sonra kullanılmak üzere karaciğerde ve kaslarda glikojen olarak depolanır.
2. Proteinler:Sindirilen proteinler amino asitlere parçalanır ve bunlar ince bağırsağın duvarları yoluyla kan dolaşımına emilir. Amino asitler proteinlerin yapı taşlarıdır ve yeni proteinlerin sentezlenmesinde kullanılabilir veya karbonhidratların bulunmadığı durumlarda enerji kaynağı olarak kullanılabilir.
3. Yağlar:Sindirilen yağlar, yağ asitleri ve gliserole parçalanır. Yağ asitleri, yağlı maddeleri toplayan ve taşıyan bir damar ağı olan lenfatik sisteme emilir. Lenfatik sistem, yağ asitlerini kan dolaşımına taşır; burada enerji için kullanılabilir veya daha sonra kullanılmak üzere yağ hücreleri olarak depolanabilir.
4. Vitaminler ve Mineraller:Vitaminler ve mineraller ince bağırsağın tüm uzunluğu boyunca emilir. Suda çözünen vitaminler (C vitamini ve B vitaminleri gibi) ve mineraller (demir ve kalsiyum gibi) doğrudan kan dolaşımına emilir. Yağda çözünen vitaminler (A, D, E ve K vitaminleri gibi) diyetteki yağlarla birlikte emilir ve vücudun geri kalanına dağıtılmadan önce karaciğere taşınır.
Besinler kan dolaşımına veya lenfatik sisteme emildikten sonra vücuttaki çeşitli doku ve organlara taşınır ve burada çeşitli metabolik işlemlerde kullanılırlar.